Türkiye'den geldi, İngiltere bunu konuşuyor!

Britanya’nın arı popülasyonu, Türkiye'den bavulla yaklaşık 3 bin km seyahat eden arı nedeniyle tehlikede.

Türkiye'den geldi, İngiltere bunu konuşuyor!
Türkiye'den geldi, İngiltere bunu konuşuyor!
GİRİŞ 29.07.2019 14:49 GÜNCELLEME 29.07.2019 14:52
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

The Sun’ın haberine göre, Türkiye’ye yaz tatiline giden İngiliz ailenin bavuluna, dönüş yolculuğunda bir arı girdi. Durumu fark etmeyen aile ile arı da 3 bin km seyahat etti. 

 

 

49 yaşındaki Ashley Toy, bir gün seradaki koltukta alışılmışın dışında, taç yapraktan bir koza fark etti. Toy, kozayı bir kenara attı. Ertesi gün kızı Amelia Bristol’deki evlerinin bahçesinde, daha önce hiç görmediği bir arıya rastladı. 

Durumu merak edip araştıran Amelia Toy, arının türünün osmia avosetta olduğunu ve sadece Türkiye ve İran’da yaşadığını öğrendi.  

 

 

İngiliz aile böylelikle, bir hafta önce Dalaman’dan getirdikleri “kaçak yolcu” ile tanışmış oldu. 

Orta Doğu’da yaşamını sürdüren osmia avosetta arıları, taç yapraklardan yaptıkları benzersiz ve renkli kozalarla biliniyor. 

Toy ailesi, yetkililere durumu haber verdi. Bunun üzerine Britanya Arıları Koruma Derneği sözcüsü, “Bahsedilen arının, Britanyalı yerli arılara yıkıcı derecede etkisi olabilir” ifadesini kullandı. Dernek, “Bu arı gibi yerli olmayan türler çeşitli sorunlara yol açabilir. Bu yüzden kontrol edilmeliler.” yorumunda bulundu. 

Kaçak yolcu şu an Toy ailesinin serasında kozalar yapmaya devam ediyor. Amelia Toy, “Her sabah kapıyı açtığımızda içeri giriyor, istediğinde dışarı çıkıyor. Böyle kozalarla girip çıkıyor. Hayatımda böyle bir şey görmedim.” diyerek, kaçak arının evi ve çevreyi benimsediğine dikkat çekti. 

Daha önce İngiltere’de görülmemiş bir tür olan osmia avosetta İngilizleri şaşkına çevirdi. Ulusal Arı Birimi, Ashley ailesiyle iletişime geçti. Uzmanlar arı ile ilgili ne yapılacağına dair çalışmalarını sürdürüyor.

KAYNAK: HABER 7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 24
  • erdem 4 yıl önce Şikayet Et
    vizesiz mi girmiş
    Cevapla
  • Haydi Bismillah. 4 yıl önce Şikayet Et
    1 Arı ile helak olan İngiltere neden olmasın.! Allah daha önce kuşlar ile helak etmedimi ! Kim bilir Yaklaşmaktadır belki de yaklaşmakta olan!
    Cevapla
  • ahh 4 yıl önce Şikayet Et
    yazik ümit ettiği şeye bak. Allah akıl fikir versin
    Cevapla
  • Halid bin Velid 4 yıl önce Şikayet Et
    Arıların sahibi Allahtır. Arılar özgürdür yer üstünde merhamet nerde ise arılar oraya gider o toplum için Allahın merhameti vardır. bel ki
    Cevapla
  • Milli 4 yıl önce Şikayet Et
    Sterlinin TL karşısındaki değerinin artması ile ingiliz turistler Türkiyeye akın etmeye başladı.Bu da ülke içerisindeki otellere ve turizm sektörüne olumsuz yansıdı.Ingiliz medyası da doğa konusunda çok hassas olan halkı ancak bu şekilde Türkiyeden vazgeçirebileceğinin farkında.
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    endişeliyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak