Rusya'dan peş peşe Türkiye açıklamaları: Biz de endişeliyiz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus hava güçlerinin destek verdiği Suriye ordusunun Han Şeyhun’daki eylemlerinin, Türkiye ile yapılmış olan hiçbir anlaşmayı ihlal etmediğini söyledi. Kremlin'den Erdoğan'ın ziyareti öncesi yapılan açıklamada ise, "Putin, Erdoğan'ın İdlib endişelerini anlıyor ancak artan militan saldırıları nedeniyle kaygılı" denildi.

Rusya'dan peş peşe Türkiye açıklamaları: Biz de endişeliyiz
Rusya'dan peş peşe Türkiye açıklamaları: Biz de endişeliyiz
GİRİŞ 26.08.2019 13:36 GÜNCELLEME 26.08.2019 13:36
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bir basın toplantısında aldığı soru karşısında, "Han Şeyhun ve çevresindeki alan da dahil olmak üzere İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesinde yaşananlar gelirsek, desteğimizi alan Suriye ordusu herhangi bir anlaşmayı ihlal etmiyor. Hatırlatmak isterim ki herhangi bir ihlalin söz konusu olmadığını (Rusya) Devlet Başkanı Vladimir Putin defalarca söyledi" dedi.

 

 

Lavrov ayrıca, Türkiye'ye İdlib'de ortak devriye çalışması yürütülmesini önerdiklerini, ancak bu hususta şimdilik bir anlaşma sağlanamadığını belirtti.

KREMLİN'DEN DE AÇIKLAMA YAPILDI

 

 

Kremlin'den yapılan açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'deki endişelerini anladıklarını ancak İdlib'de militanların saldırılarındaki artışında endişe verici olduğu belirtildi. Açıklamada, "Putin, Erdoğan'ın İdlib endişelerini anlıyor ancak artan militan saldırıları nedeniyle de kaygılı" denildi.

YORUMLAR 24
  • berkay 4 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar gibi katil olan başka bir devlet adamı var Ingiliz winston churchil der ki Rusların yaptığı anlaşmanın değeri ,imza atılan kağıdın değeri kadar yoktur dogru söz Ruslar ancak karşı misillemeden anlar
    Cevapla
  • kuzey 4 yıl önce Şikayet Et
    sessizligimiz bu duruma getirdi kuvvetli bir karşi saldırı ve anlaşma yapilan sınır hattına çekilmeleri bu işı bitirir yoksa Ruslar asla sözünde durmazlar ve güçten anlarlar
    Cevapla
  • Aslan 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya bize hiç bir şey yapamaz çünkü bizim hava sahamızı ve denizlerimizi kullanacak yanlış yaparlarsa bizim hava sahamızı ve denizlerimizi kapatırız kımıldayamazlar
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Asıl militan eset denilen it değil mi? Çocuk mu kandırıyorsunuz, işiniz gücünüz çıkar, orada ölenler çor çocuk dünya sadece izliyor, siz de kalleşsiniz..
    Cevapla
  • misafir6 4 yıl önce Şikayet Et
    Putin, ingiliz baskısına dayanamadı. Denizaltı faciasından sonra işi zor. Rusya dolar üzerine oynadıkça avro da düşüyor. Haçlı birliği buna müsade etmez. bunu bildiğinden bize vurmaya mecbur. Putine biraz sabredip tekem yemek mantıklı, tabi önlem her zaman alınmalı. ABD yahudi katillerini piyasaya sürdü. Rusya da İranı sürecek. İran bize zıt gibi görünsede mutabakata uyuyorsa dikkatlice geri çekilinmeli. bunlar bizim islam uyanışımızı yavaşlatmak için, reisi oylayıp, yurt içindeki mankurtları vasıtasıyla reisi itabarsızlaştırmak. Tüsiattan yakında bir hamle gelir. Olmadı barolardan, olmadı satılık yavşağın birinden.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor