Ve Türkiye gerçeği ortaya çıktı! S-400'ler için de yeni adım

Akşam Gazetesinde yer alan iddiaya göre, ABD ve Türkiye'nin "Güvenli Bölge" anlaşmasının ardından Suriye sınırından çekildiğine dair açıklama ve görüntü yayımlayan terör örgütü YPG/PKK'nın bölgeyi yine örgüt elemanlarından oluşan yerel birliklere bıraktığı ortaya çıktı. Öte yandan ABD Kongresi, Başkan Trump'a S-400 konusunda baskıyı iyice arttırdı.

Ve Türkiye gerçeği ortaya çıktı! S-400'ler için de yeni adım
Ve Türkiye gerçeği ortaya çıktı! S-400'ler için de yeni adım
GİRİŞ 29.08.2019 14:03 GÜNCELLEME 30.08.2019 09:26
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Türkiye ile ABD arasında varılan mutabakat kapsamında "güvenli bölge" uygulamasının başlamasıyla birlikte terör örgütü YPG/PKK sınırdan çekilmeye başladığını iddia etmişti. Fakat terör örgütünün bir kez daha bölgede kalıntılarını farklı tabelalar altından tutmaya çalıştığı anlaşıldı. Çalışmaların başlamasıyla birlikte sınır hattını elinde bulunduran terör örgütü, kendine yakın internet siteleri üzerinden sınır hattından ağır silahlarını ve militanlarını çektiğine yönelik açıklamalar yaparak fotoğraflar vermeye başladı. Fakat bölgenin güvenliğini sözde yerel askeri meclislerin sağlayacağı belirtildi. Bu meclislerin çoğu örgüt elemanlarından oluşuyor.

 

 

Terör örgütü PKK/YPG Türkiye sınırından çekilmeye başladığını açıkladı

MÜNBİÇ'TE DE AYNI TİYATROYU OYNADILAR

 

 

Terör örgütünün sözde yerel askeri meclis diye iddia ettiği güçler, terör örgütü tarafından oluşturulan birimler. Sözde meclisler terör örgütü PYD'nin o bölgeleri işgal etmesi sonrasında oluşturuldu. Bölgelerde zorla askere alınan gençler terör örgütünün elebaşları tarafından eğitildi ve silahlandırıldı. Terör örgütü benzer bir durumu Münbiç'de de gerçekleştirmeye çalışmıştı. Terör örgütünün militanların bölgeden çekildiğini iddia etmiş, yönetimi sözde yerel meclise bıraktığını söylemişti. Fakat gerçek kısa sürede ortaya çıkmıştı. Daha önceki tecrübelerden dolayı daha dikkatli davranan Türkiye, terör örgütünün tabela oyunlarını da yakından takip ediyor. Bu konuda alınan istihbaratlar çerçevesinde ABD'li muhataplara gerekli uyarılar yapılıyor. Türkiye her türlü ihtimali göz önünde tutarak kendi planlarını da masada tutmayı sürdürüyor.

KONGRE'DEN TRUMP'A YENİ YAPTIRIM BASKISI

Suriye sınırındaki tehditlere karşı alınan Rusya'nın S-400 hava savunma sisteminin ikinci parti teslimatının önceki gün sabah başlamasının ardından bir süredir ABD Kongresi'nden yine yaptırım sesleri yükseldi. Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu, Twitter hesabından bir açıklama yayımladı ve Başkan Trump'tan Türkiye'ye yaptırım çağrısında bulundu. Paylaşılan mesajda ayrıca "Türkiye'nin çıkarlarına en iyi hitap edecek olan ortaklık Kremlin'le yaptığı değil ABD'yle yapacağı ortaklıktır" ifadeleri dikkat çekti.

KAYNAK: AKŞAM GAZETESİ
YORUMLAR 73
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu iş hem rusyanın hem amerikanın Türkiyeye şantajı olarak okunmalı.Sınırı direk israile kadar çizecek kadar güç ortaya koymamız gerekiyor yoksa çok yakın zaman yutulan bir eleman olabiliriz.
    Cevapla
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Terörist başı Tramp hayel görüyor
    Cevapla
  • Ahmet tpp 4 yıl önce Şikayet Et
    Hem pkk yla ortak ol bide turkiye muttefigimizde seni muttegikligin yerin dibine bats.
    Cevapla
  • özmuşlu 4 yıl önce Şikayet Et
    ne ortağı kuran, kol , kanat geren abd nin ta kendisi binlerce tırı oraya babasının hayrına mı yolladı sanıyorsunuz ? düşmandan dost olmaz..Bunu millet anladı, anlamasına da, bile bile bu yanlış niye ! anlamadım gitti.....
    Cevapla
  • TASİN 4 yıl önce Şikayet Et
    bu müttefik bozuntusu abd ye güven olmaz ...olmaz...olmaz....
    Cevapla
  • Çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Dostlar zor zamanda belli olur, o eski Türkiye yok bizimle dost olanlar her zaman KAZANIR.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri