Rusya'dan 'güvenli bölge' açıklaması!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "güvenli bölge" konusu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Rusya'dan 'güvenli bölge' açıklaması!
Rusya'dan 'güvenli bölge' açıklaması!
GİRİŞ 01.09.2019 15:01 GÜNCELLEME 01.09.2019 15:01
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Türkiye ve ABD'nin vardığı Suriye sınırında güvenli bölge kurulmasını öngören mutabakatı değerlendiren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'nin kuzeydoğusunun farklı bir bölge olduğunu belirterek, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'nin buradaki güvenlik çıkarlarını meşru bulduğunu anımsattı.

 

 

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Rus devlet kanalı Rossiya-1'de yayınlanan 'Moskova. Kremlin. Putin' programının konuğu olan Lavrov'a "Suriye'de ortak Amerikan-Türk güvenli bölgesi kurulacağına dair haberler Moskova'yı rahatsız etmiyor mu?" sorusu yöneltildi.

Lavrov, "Burası, Suriye'nin farklı bir bölümü, kuzeydoğu. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın orada güvenlik çıkarlarını temin etmek istediğini söyledi. Devlet Başkanı Putin, bu çıkarları kesinlikle meşru bulduğumuzu ve ilk olarak Suriye'nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesini öngören bu mutabakatın başarıyla ulaşmasını desteklediğimizi doğruladı" yanıtını verdi.

Programın sunucusu, 17 Eylül 2018'de Rusya ve Türkiye arasında yapılan Soçi Mutabakatı'nın üzerinden çok uzun zaman geçtiğini anımsatarak, Lavrov'dan bu mutabakatın hayata geçirilme olasılığı konusundaki görüşlerini de sordu.

'PUTİN VE ERDOĞAN SOMUT ADIMLAR ÜZERİNDE ANLAŞMA SAĞLADI'

Putin'in Erdoğan'la düzenlenen basın toplantısında bu mutabakatın geçerliliğini koruduğunu söylediğini hatırlatan Lavrov, "Rusya ve Türkiye liderleri, mutabakatın uygulanmasına imkan sunacak somut adımlar üzerinde anlaş sağladı" dedi.

Putin, Erdoğan'la basın toplantısında güvenli bölge konusuyla ilgili olarak, "Türkiye'nin sığınmacılarla ilgili yükü büyük, bunu anlıyoruz. Türkiye'nin Suriye sınırındaki güvenliğe ilişkin endişelerini de çok iyi anlıyoruz. Bunlar, Türkiye'nin yasal çıkarları. Sayın Cumhurbaşkanı, çok açık ve çok detaylı şekilde tutumunu ifade etti. Türkiye-Suriye sınırında güvenli bölge kurulması, Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması bakımından iyi olur" demişti.

YORUMLAR 14
  • İMAM 4 yıl önce Şikayet Et
    Güvenli bilge diye bir şey yok. Merhum Basayev'in şu sözünü her zaman göreceğimiz bir yere asalım: "Ruslarla yapılan anlaşmanın değeri; o anlaşmanın yazıldığı kağıdın değeri kadardır."
    Cevapla
  • xxlxx 4 yıl önce Şikayet Et
    İsrail uşağı ABD sadece Ortadoğuya değil tüm İslam ülkelerine fitne sokan bir ülkedir. İsrailin hayallerini gerçekleştirmesi için güçlü ve Müslümanları koruyacak dirayette bir İslam devletinin olmaması gerekiyor. Allah onlara fırsat vermez İnşallah.
    Cevapla
  • Gurbetçi 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya İran Irak ve Türkiye güvenli bölgeyi kurmalı ABD değil !
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    1NCI INCIRLIK DONEMI= Irak kuzeyi Barzanistan Devleti kurulmasi.... 2NCI INCIRLIK DONEMI = Suriye kuzeyi PKK=PYD Koridorunun kurulmasi..... Veeee ATASÖZÜ; " ERKEK EŞEK IKI KERE AYNI CUKURA DÜŞMEZ"...!!!!???
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    TRUMPT AGA BAŞKAN SEN MİSİN PENTAGON MU? : “Askerlerimizi geri çekmek istediğimi söyledim. Burada insanlar çılgına döndüler. Burada, Washington’daki insanlar. Sonra dedim ki, tamam arkada birkaç yüz kadar asker bırakayım.” “Onlar sürekli savaşmak istiyorlar, ayrılmak istemiyorlar ama hayır ben savaşmak istemiyorum. Silah endüstrisi ayrılacağımı duyunca çılgına döndü.”
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dubai'de sel hayatı felç etti! Yönetim halka uyarılarda bulundu...
Barış Alper Yılmaz şov yaptı! Galatasaray liderliğini sürdürdü