İsrail'den Lübnan'a tehdit: Ağır bedel ödersiniz

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Hizbullah'ın İsrail'e tekrar saldırması durumunda Lübnan'ın "ağır bedel ödeyeceğini" söyledi.

İsrail'den Lübnan'a tehdit: Ağır bedel ödersiniz
İsrail'den Lübnan'a tehdit: Ağır bedel ödersiniz
GİRİŞ 02.09.2019 16:28 GÜNCELLEME 02.09.2019 16:35
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Katz ve Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, bölgede yaşanan gelişmeleri ele aldıkları bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

 

 

Görüşmede Katz, İsrail'in bölgedeki tansiyonu yükseltmek gibi bir niyeti olmadığını ancak kendisine saldırı olması halinde gereken cevabı vermeye hazır olduğunu belirtti. 

Hizbullah'ın tekrar İsrail'e saldırması halinde Lübnan yönetimini sorumlu tutacaklarını dile getiren Katz, "Hizbullah'ı dizginlemez ve topraklarından İsrail'e yönelik saldırılara izin verirse Lübnan devleti ağır bedel ödeyecek." ifadesini kullandı. 

 

 

Mevkidaşı Maas'tan İsrail'in mesajını Beyrut'a iletmesini isteyen Katz, Almanya'yı Hizbullah'a yaptırım uygulamaya çağırdı.  

Maas ise bölgede yükselen tansiyondan endişe duyduğunu belirterek, olayların daha da tırmanmamasını ümit ettiğini sözlerine ekledi. 

İsrail ordusu, dün Lübnan'dan İsrail tarafına bir dizi tanksavar atışı yapıldığını buna karşılık Lübnan'ın güneyinde bazı hedefleri vurduğunu duyurmuştu. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • ertuğrul 4 yıl önce Şikayet Et
    Lübnan ın başındaki mahlukun derdi başka osmanlıya küfr ve ihanetin derdinde. ülkesi israilin ateşi altında önemli değil onun için atalarının izinde gidiyor soysuz.
    Cevapla
  • Vatt 4 yıl önce Şikayet Et
    İsrail ne ödeyecekmiş onuda söylesin
    Cevapla
  • Laz 4 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı türk düşmanı lübnan i israil ezelesinki değerimizi anlasınlar. Araplar fırsatını bulsa bizi sırtımızdan yine vurur bugün kü suudi ve bae nin suriyenin kuzeyinde bize karşı yaptıkları ortada
    Cevapla
  • Me Ta 4 yıl önce Şikayet Et
    Lübnan bundan kaç sene önce israile iyi bedel ödetmişti siyonist israil o bedelden söz ediyor heralde
    Cevapla
  • dogru dürüst 4 yıl önce Şikayet Et
    2006 daki hezimeti unuttunuz heralde allahın izniyle bu sefer sizi kimse kurtaramıycak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi