CNN: Rus hükümetindeki casus geri çekildi!

ABD'nin, Başkan Donald Trump'ın, bazı istihbarat bilgilerini kötü yönettiği gerekçesiyle 2017'de gizli görevli Rusya yönetimi içindeki bir casusu geri çektiği iddia edildi.

CNN: Rus hükümetindeki casus geri çekildi!
CNN: Rus hükümetindeki casus geri çekildi!
GİRİŞ 09.09.2019 22:52 GÜNCELLEME 10.09.2019 00:37
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Amerikan yayın kuruluşu CNN'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Rus hükümeti içinde bulunan ve ABD'ye bilgi aktaran bir casus, Başkan Donald Trump'ın "yanlış istihbarat politikası" nedeniyle geri çekilmek zorunda kaldı.

BU KARARA İSRAİL'DEN ALINAN İSTİHBARAT SEBEP OLDU

Söz konusu karar, ABD Başkanı Trump'ın mayıs 2017'de Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile yaptığı toplantıda, Suriye'deki DEAŞ hakkında İsrail'den aldığı gizli istihbaratı paylaşmasının ardından alındı.

"CASUS DEŞİFRE OLABİLİR" ENDİŞESİ VARDI

Trump'ın toplantıda bu gizli bilgiyi paylaşması, Rus hükümeti içindeki casusun da deşifre olabileceği endişesi doğurdu ve dönemin CIA Direktörü Mike Pompeo, üst düzey yetkilileri uyardı. 

 

 

Bunun ardından casusun misyonuna son verildi.

"GÖREVDEN ALINAN CASUSUN YEDEĞİ YOKTU"

ABD'nin, Rus hükümeti içerisindeki kilit önemdeki casusunu görevden alması, iki ülke arasındaki gerilimin yükseldiği bir zamanda ABD yönetiminde birtakım zorluklara yol açtı.

Kaynaklar, ABD'nin görevden alınan casusa bir alternatifinin olmadığını belirtti.

BEYAZ SARAY VE CIA'DEN CNN'İN HABERİNE TEPKİ: BİRİLERİNİN HAYATI TEHLİKEDE!

CNN'in haberinin ardından açıklama yapan Beyaz Saray Sözcüsü Stephanie Grisham, "Bu haber sadece yanlış olmakla kalmıyor aynı zamanda birilerinin hayatını da tehlikeye atıyor." ifadesini kullandı.

CIA Halkla İlişkiler Direktörü Brittany Barmell ise yaptığı yazılı açıklamada, "CNN'in, CIA'nın ölüm-kalım kararları aldığına dair üslubu yanlış." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemde kim "BİR BOMBA PATLATIYOR" ya da patlamasına vesile olacak şekilde terör örgütünü destekliyorsa; biz de o ülkede "İKİ BOMBA PATLATACAK" OPERASYONEL İSTİHBARAT/MIT teşkilatımız olmalı!!! Naptı Ruslar ? " Devletine hainlik eden baba kızı bankta zehirleyip" gittiler. Biz de bi sabah gazeteleri açtığımızda " Malum şahıs/şahıslar merdivenlerden düştü ayağı kaymış boynu kırılmış" haberini okumalıyız..Yorgan gitti kavga bitti olmalı bazen..Ve bu kişiler yolda yürürken gölgesinden bile korkan panaroya içinde olmalılar...
    Cevapla
  • ssss 4 yıl önce Şikayet Et
    putin yanınıza bırakmaz
    Cevapla
  • şems 4 yıl önce Şikayet Et
    dışarıda düşmanla içeride hainlerle uğraş gerçekten şuan 2.kurtuluş savaşındayız.
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalan rusya daha dikkatli olmali casusu bulup idam etmeli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'