İmran Han: Nükleer çatışma çıkar, ölümüne savaşırız!

Pakistan Başbakanı İmran Han Hindistan'a karşı nükleer güç kullanabilecekleri ihtimalini bir kez daha dile getirdi. Keşmir krizi üzerinden aralarındaki gerilimin sürdüğü iki nükleer komşu Hindistan ve Pakistan arasındaki nükleer restleşme devam ediyor.

İmran Han: Nükleer çatışma çıkar, ölümüne savaşırız!
İmran Han: Nükleer çatışma çıkar, ölümüne savaşırız!
GİRİŞ 15.09.2019 18:28 GÜNCELLEME 15.09.2019 18:28
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Katar merkezli yayın kuruluşu El Cezire’ye konuşan Pakistan Başbakanı İmran Han, Hindistan'a karşı nükleer güç kullanma ihtimalini yeniden dile getirdi. Han, konvensiyonel bir savaş kaybedilmesi halinde, vatandaşlarının ölümüne savaşacağını söyledi.

 

 

Han konuşmasında, ''Keşmir'deki sekiz milyon Müslüman neredeyse altı hafta boyunca kuşatılmakta. Bunun neden Hindistan ve Pakistan arasında gerilime neden olmasının sebebi, Hindistan'ın yapmaya çalıştığını bildiğimiz şey... Dikkati yasadışı ilhaklarından ve Keşmir'de yaklaşmakta olan soykırımlarından saptırmak.'' ifadelerini kullandı.

NÜKLEER SAVAŞ UYARISI

 

 

Kendisinin bir savaş karşıtı olduğunu belirten Han, savaşların hiçbir sorunu çözemeyeceğine inandığını söyledi. Han, Pakistan'ın asla 'savaşı ilk başlatan' olmayacağını ifade etti. İki ülke arasında olabilecek nükleer savaş ihtimali konusunda uyarıda bulunan Han, iki nükleer gücün geleneksel yöntemlerle yapılan bir savaşta nükleer yöntemler kullanabileceğini söyledi.

Gerilimin potansiyel bir felakete dönüşebileceği uyarısında bulunan Han, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Allah korusun... Eğer geleneksel yöntemlerle (konvansiyonel) bir savaşa girer ve kaybedilirse iki seçenek vardır. Ya teslim olursunuz ya da özgürlüğünüz için ölümüne savaşırsınız. Pakistanlıların özgürlük için ölümüne savaşacaklarını biliyorum. Nükleer silahlı bir güç ölümüne savaşmaya karar verirse sonuçları olur.''

Komşu Hindistan'la her türlü meseleyi diyalog yoluyla çözmeye hazır olduklarını belirten Han, ''Uygar komşular olarak Keşmir konusundaki farklı yaklaşımlarımızı siyasal bir çözümle çözmek yerine Hindistan bizi FATF (Mali Eylem Görev Gücü) kara listesine aldırmak için çabalıyor.'' dedi.

Han daha önce de uluslararası toplumu iki ülke arasındaki çıkabilecek bir nükleer savaş ihtimali konusunda uyararak Keşmir meselesinin çözümüne yardımcı olmalarını istemişti.

YORUMLAR 55
  • atilla 4 yıl önce Şikayet Et
    türkiyenin gerçek dostu pakistan allahin izniyle zorlukların altından kalkar yanındayız
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Başta hata yaptık. Avrupa’nın Rahatlığı için mültecileri İstanbul’da Topladık. Ve Sonra baktık ki , İstanbul CHP’ye geçmiş... Bu mülteciler Sorunu Acil çözülmeli ve İstanbul’u geri almalıyız...
    Cevapla
  • Zeyneb 4 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlarda ve sözlerimizde İsrail kelimesi yerine yahudi diyelim lütfenHz. Yakub (as), Kur'ân'da adı geçen peygamberlerden biridir. Yakûb (a.s)'ın soyu, İshâk (a.s) vasıtasiyle İbrahim (a.s)'a dayanmaktadır. O, İshak (a.s)'ın ve İshak (a.s) da İbrahim (a.s)'ın oğludur. Annesinin adı Refaka'dır. Kardeşi Ays ile beraber, ikiz olarak doğmuştur. Kardeşinin ardından doğduğu için ona Yakûb denmiştir. Yakûb (a.s)'ın diğer bir adı da İsrail'dir. Kardeşi Ays'tan kaçarak dayısının yanına giderken gündüzleri saklanmış ve geceleri yürümüştür. Bundan dolayı kendisine İsrâil denmiştir. Kelime olarak İsrâil geceleyin (Allah'a) yürüyen demektir. (et-Taberî, Tarih, Mısır 1326, I,162 vd.).
    Cevapla
  • hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlardaki İsrail kelimesinin Siyonist Yahudi Terör Devleti anlamında yazıldığını düşünüyorum.
    Cevapla
  • Abdülhamid 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne biçim yorumlar yapmışsınız, Pakistan Türkiye kardeştir.
    Cevapla
  • cCc 4 yıl önce Şikayet Et
    Pakistan'ın yanındayız. Laf kalabalığına gerek yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!