İsrail ile Rusya arasında kafa karıştıran F-35 S-400 kapışması

S-400'ler F-35'leri radarda yakalayabiliyor mu? F-35'ler S-400 radarına yakalanmadan S-400 bölgesinde operasyon yapabilir mi? gibi sorular herkesin kafasının karışmasına ve net bir cevap verememesine neden olurken, Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklaması ve İsrail basının iddiası, bu iki sistemin sahada karşı karşıya gelmiş olabileceği ihtimalini gündeme getirdi.

GİRİŞ 22.09.2019 13:42 GÜNCELLEME 22.09.2019 17:46
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

İsrail Hava Kuvvetleri'ne ait F-35'ler, son iki haftada Suriye'nin Irak sınırında bulunan Ebu Kemal bölgesine operasyonlar düzenlemiş, çok sayıda İran destekli milis öldürülmüştü.

 

 

F-35'lerle bomba yağdırdılar! 18 İran askeri öldürüldü

İsrail merkezli NZIV Televizyon kanalı, İsrail Hava Kuvvetleri'nin F-35 ile Suriye’de operasyon gerçekleştirdiğini, Rus S-400 ve S-300 hava savunma sistemlerinin uçakları tespit edemediğini iddia etti. İsrail Hava Kuvvetleri'nden kaynaklara dayanılarak hazırlanan habere göre, F-35'ler Suriye'nin başkenti Şam'ın üzerinden geçerek ülke içinde operasyonlar gerçekleştirdi. İddiaya göre Rus hava savunma sistemleri uçakları tespit edemedi.

 

 

Hava saldırısı! 10 İran askeri öldürüldü

ABD İSRAİL'İ "ÇOK GİZLİ OPERASYON YAPIYORSUNUZ" DİYE UYARMIŞTI

İsrail'de yayın yapan Haaretz gazetesi, ABD ile İsrail arasında F-35 krizi yaşandığını yazmış, Irak ile ilişkileri zorlu bir süreçten geçen Washington yönetiminin, İsrail'in Irak ve Suriye'de F-35 savaş uçaklarıyla, İran hedeflerine gizli hava saldırısı düzenlemesinden rahatsız olduğunu haberleştirmişti. Haberde ayrıca, Trump'ın Netanyahu'yu bu konuda uyardığı bilgisi paylaşılmıştı.

Trump, Netanyahu'ya çattı! ABD ile İsrail arasında F-35 krizi

İsrail'in S-300 ve S-400 savunma sistemlerine yakalanmadan operasyon düzenlediği Ebu Kemal bölgesinin haritası

RUSYA: S-400'LER F-35'LERİN SIRLARINI ORTAYA ÇIKARTIR

Rusya Savunma Bakanlığı ise, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında, Türkiye'nin S-400 almasını örnek gösterip ABD'nin endişelerinin "temelsiz" olmadığını ima eden Rusya, S-400'lerin F-35 savaş uçaklarının sırlarını ortaya çıkarma kabiliyeti olduğunu iddia etti. Açıklamada, "Pentagon'un Türkiye merkezli S-400 füze savunma sistemleri konusundaki korkması ve F-35 savaş uçağı sırlarının ortaya çıkartılmasından endişelenmesi temelsiz değil" denilmişti.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 32
  • HmD 4 yıl önce Şikayet Et
    S400 Görmez ama Yakında Gören bir Sistem Yaparız itrail
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    F-35 GERÇEĞİ : F-35uçaklarının en büyük reklam konusu “uçağın üzerindeki özel yüzey/boyanın, uçağa RADARA YAKALANMAMA ve GÖRÜNMEZLİK Özelliği sağladığı şeklinde REKLAM yapılmasıdır!! Oysa öyle midir ? Ruslar uçağı 300 NM’den görebilecek radarlar geliştirdiler. (Örn: Rusya 2017 yılında "HEM DE S-200 SİSTEMİ İLE SURİYE ÜZERİNDE UÇAN İSRAİL F-35 UÇAĞINI VURMUŞ" İsrail olayı “uçak kuş sürüsüne çarptı” diye olayı kapatmaya çalışmıştır.), S-400 ve F-35’in aynı anda Türkiye’de olması bu “görünmezlik masalına son verecek” ve herkes “BU UÇAĞA NEDEN BU KADAR PARA VERELİM Kİ?” denecek sonuçla projenin çökme ihtimali ortaya çıkacaktır??!!
    Cevapla
  • R.o.y 4 yıl önce Şikayet Et
    Misafir rusya kendilerinden su 35 ileride de su 57 almamızı istiyor bu yüzden de abd yi f 35 ler konusunda kışkırtıyor tek amaç abd f 35 leri türkiye ye vermesin biz de su 35-57 leri satalım diye.aslında bu su ları almış olsak ve de ortak üretmiş olsak hiç de fena olmaz aslında
    Cevapla
  • pharma 25 4 yıl önce Şikayet Et
    s400 un onunu kesmek satışını yaptirmamak icin kefereler ellerinden geleni yapiyor insallah daha iyi olur diyorum
    Cevapla
  • A.S. 4 yıl önce Şikayet Et
    S-400 elbette F-35 i görüyor. Sadece normal uçaklar göre biraz daha yakın mesafeden. s-400 normal bir uçağı 600 km den görüyorsa F-35 i yaklaşık 250 km den görüyor. Bu konudaki tartışmalar çok anlamsız....
    Cevapla
  • Engin 4 yıl önce Şikayet Et
    Vay anam, sen neymişsin be ağbi. Bi de kilometre veriyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bilet alıp binemeyen Türk kimdi? İşte Titanik ile ilgili daha önce bilmediğiniz 45 sır!
Baykar'dan vatandaşlara uyarı: Çağrılara itibar etmeyin!