Erdoğan'ın operasyon sinyali sonrası Rusya'dan flaş Türkiye açıklaması

Kremlin'den yapılan açıklamada, olası Fırat'ın doğusu operasyonu için "Türkiye'nin kendisini savunma hakkı var" denildi.

GİRİŞ 02.10.2019 17:35 GÜNCELLEME 03.10.2019 08:52
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna olası operasyon planları hakkında "Türkiye'nin kendisini savunma hakkı var" dedi.

 

 

Peskov, Putin'in defalarca "Türkiye'nin kendi sınırlarını korumasının meşru hakkı olduğu" sözlerini hatırlatıp, "Suriye'nin toprak bütünlüğü korunmalı" diye de ekledi.

DÜN ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

 

 

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu 27. Dönem 3. Yasama Yılı'nın açılışında önemli açıklamalarda bulunmuştu. ABD'ye güvenli bölge için iki hafta süre verdiklerini söyleyen Erdoğan, bu süre içinde arzu edilen neticelere ulaşılamadığını ve Türkiye'nin kendi yoluna devam etmekten başka çaresinin olmadığını söylemişti.

TBMM Genel Kurulu'nda yeni yasama yılının açılış konuşmasının ardından dışarıda bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Fırat'ın doğusuna yönelik Türkiye'nin atacağı adımlarla ilgili olarak, ''Bunların hepsinin toplam açılımı nedir? Bir gece ansızın gelebiliriz'' diye konuşmuştu.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 21
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    suriyede bizim fıratın doğusuna gireceğimizi herkes duydu abd-fransa-ingiltere sağlam beton sığınaklar yapmışlardır.mayın döşeme ve pusu kurmuşlardır.en iyisi önden ıhalarla sığınakları ve merkezlerini bombardıman yapalım arkadan f16 savaş uçaklarıyla hedefşeri ve birliklerini dağıtalım ardından yavaş yavaş temizleyerek girelim birde münbiç-idlip orda çöreklenen pkk yı temizlemeli pkk burdan kaçıyor oraya ordan kaçıyor başka yere
    Cevapla
  • turkey 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'nın soğuk Savaşı kazanabileceği beş yol
    Cevapla
  • müsafir 4 yıl önce Şikayet Et
    herifler daha da silahlanıp güçlendirilsin, işimiz iyice zorlaşsın ondan sonra giricez demek ki. o zaman kayıplarımız çok daha fazla olur bilmeliyiz. sorunu küçükken halletmek lazım. Tel Refat ve Münbiç ihmal edilmemeli, ileride başımızı ağrıtır yoksa.
    Cevapla
  • yurtsever 4 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar dua ibadetin özüdür biliyorsunuz gece gündüz dua edelim allah mehmetlerimizi polisimizi korusun inşallah.
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    KATil HAYDUT Amerika israil uşagi Yalakacilar DEVLET düşmani Millet düşmani HAINLER
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!