Irak'ta protestolar sürüyor! Başbakan'dan ilk açıklama geldi

Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi, ülkesinde 3 gündür devam eden hükümet karşıtı gösterilerin ardından ilk kez halka bir konuşma yaptı. Abdülmehdi, "Biz devlet inşa etmek istiyoruz" dedi.

GİRİŞ 04.10.2019 09:51 GÜNCELLEME 04.10.2019 10:24
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi ülkesindeki hükümet karıştı gösterilerin ardından ilk kez halkın karşısına çıktı.

 

 

Ülkesinde demokratik sistemi sağlamak için birçok deneyimlerin yaşandığını belirten Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi konuşmasında, “Önümüzde devlet ve devletsizlik seçenekleri bulunuyor. Biz devlet inşa etmek istiyoruz” dedi.

BOŞ VE GEÇİCİ VAATLERDE BULUNMAYACAĞIZ

 

 

Umutsuzluğa yol açmaya çalışanlara halkı mağlup etmesine izin vermemeye davet eden Abdülmehdi, yeterli geliri olmayan her aileye aylık bağlamak için Başbakanlığa proje sunulacağını belirterek, “Boş ve geçici vaatlerde bulunmayacağız. Yasanın üstünlüğüne saygı duyulmalı, hayatı normale döndürmeliyiz. Aldığımız güvenlik önlemleri zor adımlardır” şeklinde konuştu.

Gösterilerin artmasının can kabına yol açtığı dile getiren Irak Başbakanı, “Gerek sivil, gerek güvenlik güçleri mensupları olsun olaylarda hayatını kaybedenlerin hepsinin yasalar uyarınca hakları vardır” dedi.

Öte yandan, Irak’ta başta Bağdat olmak üzere birçok kentte 3 gündür devam eden gösterilerde yaklaşık 30 kişi hayatını kaybederken, binden fazla kişi de yaralandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    Irak da çok karmaşik bir ülke be ne olacak bunlarin hali Allah yardim etsin etrafimizda çok zor ve sikintili komşular var malesef
    Cevapla
  • miço 4 yıl önce Şikayet Et
    deccal çalışıyor
    Cevapla
  • Yavuz Oğuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Keşke Irak'ı da biz yönetebilsek, hem oraya huzur gelir hem de bizim gücümüz artar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi