Putin açıkladı: ABD bize kazık attı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'yle krize neden olan Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’yla (INF) ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Putin, ABD'nin yasaklı füzeyi test ederek bu anlaşmayı çok önce ihlal ettiğini itiraf etmiş olduğunu söyledi.

Putin açıkladı: ABD bize kazık attı
Putin açıkladı: ABD bize kazık attı
GİRİŞ 04.10.2019 10:23 GÜNCELLEME 04.10.2019 10:23
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen 16. Valday Uluslararası Tartışma Kulübü toplantısında konuşan Putin, "ABD'nin, anlaşmadan çıktıktan çok kısa süre sonra kara bazlı orta menzilli füzeyi test etmesi, onların uzun zamandır bunun üzerinde çalıştığını gösteriyor" dedi. Böyle bir füzeyi iki ayda geliştirip, üretip teste hazır duruma getirmenin mümkün olmadığını vurgulayan Rus lider, "Bu, en az birkaç yıldır çalıştıklarını gösteriyor. Diğer her şey, çıkış yolunu bulmaktı, nitekim buldular" ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR NEDENLERİ YOKTU"

Ancak ABD'nin ‘iyi bir bahane bulamadığını’ dile getiren Putin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çünkü Rusya'yı, bir şeyleri ihlal etmekle suçlamak için bir neden yoktu. Aksine, biz hep Aegis sistemlerinin kara bazlı orta menzilli füzeleri fırlatmaya uygun olmadığı söylendi. Aegis sistemleri artık Avrupa'da, Romanya'ya konuşlandırıldı, yakında Polonya'ya konuşlandırılacak. Bu füzelerin böyle kullanılamayacağını söylüyorlardı, oysa sonra Aegis fırlatma sistemlerinin orta menzilli füzeleri fırlatmak için kullanıldığını duyurdular."

"ABD BİZE ATTI"

Putin, "Bari arayı biraz daha uzun tutsalardı. Bize kazık attıkları veya kazık atmaya çalıştıkları ortada. Sonra bunu itiraf ettiler. Neyse sorun bu değil. Sorun şu ki, durum daha iyi olmadı" diye ekledi.

YORUMLAR 5
  • Müfettiş 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyadan yahudi ve İngiliz kökü kesilirse İnşaallah dünya yaşanır hale gelir diye düşünüyorum.Rabbim bizlere bunların helal olduğunu görmeyi nasip etsin.Amin
    Cevapla
  • Altan 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd dünyanın en sahtekar ülkesidir kısaca insan oğlunun başına bela
    Cevapla
  • Tarih 4 yıl önce Şikayet Et
    Terörist ABD kime kazık atmadı..!???
    Cevapla
  • bülent 4 yıl önce Şikayet Et
    abdnin kazık atmadığı ülke var mı acaba? belki bir israil
    Cevapla
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd dünyada ki terörizmin kurucusudur çünkü abd terörden ve kandan beslenmektedir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil