Çin, Doğu Türkistan'da 115 milyar metreküp doğal gaz keşfetti

Şinhua devlet ajansının haberine göre Çin’in PetroChina şirketi tarafından, Doğu Türkistan'ın güneyinde yer alan tarım havzasındaki arama çalışmalarında 115,3 milyar metreküplük rezerve sahip olduğu belirlenen doğal gaz bulundu.

Çin, Doğu Türkistan'da 115 milyar metreküp doğal gaz keşfetti
Çin, Doğu Türkistan'da 115 milyar metreküp doğal gaz keşfetti
GİRİŞ 04.10.2019 11:21 GÜNCELLEME 04.10.2019 11:30
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Şirketin Genel Müdür Yardımcısı Tien Cün, gaz keşif alanında yapılan kuyu testlerinin başarılı olduğunu belirterek, bölgede düzenli doğal gaz üretimine gelecek ay başlamayı planladıklarını açıkladı.

 

 

Dünyanın en büyük enerji tüketicisi olan Çin'in kuzeybatısındaki Uygur bölgesi, petrolün yanı sıra altın, platin, gümüş, uranyum ve kömür başta olmak üzere çok sayıda yer altı kaynağına sahip bulunuyor.

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 7
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Mesele belli oldu , Çin , Doğu Tirküsto da Gaz platin uranyum petrol gümüş altinciklar buldu ... yaşasin..
    Cevapla
  • Çelebi 4 yıl önce Şikayet Et
    Cinin topraklarının 3te 2sinde azınlıklar 5 azınlık grup yaşarken. .Nüfusunun %5i sadece azınlıklar teşkilatı eder. Onun için Allah Doğu Türkistanli kardeşlerimizin yardımcısı olsun
    Cevapla
  • musab 4 yıl önce Şikayet Et
    muslumanlarin öldūrūldūgū heryerde kah petrol kah gaz var diyerek olayi ortbas ediyorlar. yani bak musluman diye degil gaz icin petrol icin öldūrūyorlar. heeee o zaman tamam bizi ilgilrndirmez deme payi kaliyor. yaziklar olsun bu hezeyani yayanlara. ALLAH bunlari yapanlarada yayanlarada hesap sorucak.
    Cevapla
  • Vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu haber bugün çıktı. Uygur kardeşlerimiz 1000 yıldır bu durumdalar. Dağılmadan her daim birlik olmak lazım. Düşmanın taktiği parçala ve yönet.
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Zalimlerin zulümlerinin nedeni bir bir ortaya çıkıyor. Alçaklar Müslümanların güçlü kuvvetli olmasını asla istemiyorlar çünkü kahrolası sapık acımasız dünya düzeninin çöküşünü engellemek için her yola baş vuranlar elbet cehennemi boylar. Doğu Türkistan bağımsız bir devlet olmalı, inşaAllah olacaktır.
    Cevapla
  • Ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar bosuna türkleri öldürmüyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!