Akıbetleri ne olacak? Erdoğan'dan son dakika DEAŞ açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölgede başlatılan operasyon hakkında konuştu. Erdoğan, terörden temizlenen bölgelerde tutuklu bulunan DEAŞ teröristlerinin akıbetlerinin ne olacağı sorusuna cevap verdi.

GİRİŞ 10.10.2019 14:25 GÜNCELLEME 10.10.2019 16:28
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezinde Başkanı Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

 

 

Burada başlatılan yeni operasyon hakkında önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, kamuoyunun sıkça sorduğu "DEAŞ'lılara ne olacak?" sorusuna cevap verdi.

Erdoğan, "DEAŞ'ın en çok zarar verdiği ülkelerden biri Türkiye'dir. En somut başarıları kazanan ülke de Türkiye'dir. Hiç kimsenin ülkemize söyleyecek tek sözü olamaz. DEAŞ tehdidi lafını ağızlarından düşürmeyenlerin bu örgüte ne tür destek verdiklerini gayet iyi biliyoruz. Ülkemiz üzerinden Suriye'ye geçmeye çalışan DEAŞ sempatizanları konusunda bildiklerimizi anlatsak bunların sokağa çıkacak yüzü kalmaz. Kamplarda tutulan DEAŞ'lılar soruluyor. DEAŞ'ın başımıza bela olmasını istemediğimiz gibi, dünyanın da duçar olmasını arzu etmeyiz. DEAŞ'lılara ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız. Cezaevinde tutulması gerekenleri cezaevinde tutacağız, uyruğu belli olanları geri göndereceğiz. Kadın ve çocukları da kendi toplumlarına kazandırma gayretinde olacağız" ifadelerini kullandı.

 

 

ABD Başkanı Donald Trump, bölgede 12 bin DEAŞ'lı olduğunu açıklamıştı. Ancak Erdoğan, Türkiye'nin operasyon yapacağı bölgede bin 500-2 bin civarında terörist olduğunu belirtmişti. 

YORUMLAR 5
  • Erdalsilo 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam işi biliyor vallahi
    Cevapla
  • altair 4 yıl önce Şikayet Et
    daişliler hangi ülkeye mensupsa postalayin gitsin
    Cevapla
  • BİZCE 4 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekte 2 bin civarında olan DEAŞlılar için Trump bölgede 12 bin DEAŞ'lı olduğunu açıklamış. Trump demek istiyor ki "10 bin PKK'lıyı daha DAEŞlilerin arasına katmayı düşünüyoruz."
    Cevapla
  • niye anlatmıyoruz? 4 yıl önce Şikayet Et
    "bildiklerimizi anlatsak bunların sokağa çıkacak yüzü kalmaz." neyi bekliyoruz?
    Cevapla
  • harbi 4 yıl önce Şikayet Et
    Hepsinin birbiriyle ilgili bildigi gizli sirlari var onlarin elindede masaya koyacak magzeme var o yuzden bu isler boyle yuruyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!