Filistin'den 'Barış Pınarı Harekatı'nı kınadı' iddialarına resmi cevap

Türkiye'nin terörü bitirmek için başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nı Filistin'in kınadığı iddia edilmişti. Filistin'den yapılan açıklamada bu iddialar yalanlanırken, "Filistin, Suriye'nin kuzey sınırında olanlara dair hiçbir açıklamada bulunmadı, bulunmayacak" ifadeleri kullanıldı.

Filistin'den 'Barış Pınarı Harekatı'nı kınadı' iddialarına resmi cevap
Filistin'den 'Barış Pınarı Harekatı'nı kınadı' iddialarına resmi cevap
GİRİŞ 11.10.2019 06:27 GÜNCELLEME 11.10.2019 06:43
Bu Habere 367 Yorum Yapılmış

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nı kınadıkları yönündeki iddiaları yalanladı. Maliki yaptığı yazılı açıklamada, "Filistin, Suriye'nin kuzey sınırında olanlara dair hiçbir açıklamada bulunmadı, bulunmayacak" ifadelerini kullandı.

 

 

Arap Birliğinin, Barış Pınarı Harekatı'nı görüşmek üzere olağanüstü toplanma çağrısına ilişkin de Maliki, detay vermeksizin Filistin olarak Arap Birliği toplantılarına her zaman katıldıklarını kaydetti.

ARAP BİRLİĞİ TÜRKİYE İÇİN TOPLANIYOR

 

 

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Hüsam Zeki, dışişleri bakanları seviyesinde 12 Ekim Cumartesi günü olağanüstü toplantı düzenleneceğini duyurmuştu.

"ACİL TOPLANTI" TALEBİ SİSİ'DEN GELMİŞTİ

Kararın Mısır’ın acil toplantı talebi ve bazı ülkelerin de bunu desteklemesi üzerine alındığını belirten Zeki, toplantının Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenlediği operasyon nedeniyle yapılacağını ifade etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 367
  • canacan 4 yıl önce Şikayet Et
    niye dilsiz şeytan oluyorsun susarak, korkak gibi fare gibi yaşamak bunların kanında var.
    Cevapla
  • tahminci 4 yıl önce Şikayet Et
    Niye açıklama gereği duymuyorsun ÖDLEK,ortada kalayım da kimse karşıma düşman almayayım taktiği,yemezler.Hükümetimiz de muhtemelen yurt dışında ki toplantılarda sizin için susma hakkını kullanacaktır.Nankörler.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    bu açıklama karşı tarafta yer alındığını gösterir, allah sizi ıslah etsin , hainlerin tarafında yer alıyorsunuz, ahmaklar.
    Cevapla
  • ecdad 4 yıl önce Şikayet Et
    FILISTINle kafayi yiyenler... FILISTININ eti budu neki... ne ekonomisi var... ne sanayisi-ne ordusu-ne dünyada agiriligi var... FILISTINLILERLE laf edilecegine simdiye kadar SUS PUS olan TÜRKI cumhuriyet baskanlari neden SUS PUS .. ? Azerbaycan haricinde kimse aciklama yapmadi. TÜRKÜN TÜRKTEN baska dostu deniliyor ama simdiye kadar bir Türkmenistan-usbekistan-özbekistan-tataristan vs vs SES duymadik... ARAP-Amerika-Avrupa-Israili biliyoruz diyelim
    Cevapla
  • vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    biz kime yardim ettiysek hep.hancer yedik Kurban oldugum Allah bizimle.o yeter size gerek yok.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü