Macron'dan Trump'a 'Barış Pınarı' çağrısı!

ABD Başkanı Donald Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasında Suriye konulu telefon görüşmesi gerçekleştirildi.

Macron'dan Trump'a 'Barış Pınarı' çağrısı!
Macron'dan Trump'a 'Barış Pınarı' çağrısı!
GİRİŞ 12.10.2019 09:41 GÜNCELLEME 12.10.2019 09:41
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasında Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik askeri harekatını konu alan bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi.

Reuters'ın Elysee Sarayı'ndan aktardığına göre Macron, operasyonun 'olabildiğince çabuk' durdurulması yönünde çağrı yaptı.

Elysee Sarayı'na göre Macron, görüşme sırasında, bölgede DEAŞ'ın herhangi bir şekilde yeniden dirilmesini engellemenin, teröristlere karşı savaşan müttefikleri desteklemenin ve sivil nüfusu korumanın en başta gelmesi gerektiğini vurguladı.

Elysee'den yapılan açıklamada "Bu amaçla Cumhurbaşkanı, Türk saldırısını en kısa zamanda durdurulması gerektiğini hatırlattı. Ortak kaygıları paylaşan Fransa ve ABD, önümüzdeki günlerde yakın işbirliği yapacak" ifadeleri yer aldı.

YORUMLAR 18
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nin Fransaya bir an önce nota vermesi lazim bu kadar konuşturulmamali bu alçaklar şimartmayin savaşa girmek de istiyorsa açikça hodri meydan denilmeli bizim Firansiza bu saaten sonra hiç tahammülümüz hiç yok rest çekin direk
    Cevapla
  • Hudaibia 4 yıl önce Şikayet Et
    Pkk'nın türkiyenin başının belası olması bunların meselesi değil. Bunlar kendi belalarının derdinde.
    Cevapla
  • Aytekin 4 yıl önce Şikayet Et
    Macron ne oldu, babana kızıp evi terk etmiştin, yapamadın mı tek başına? Hadi dön eve dön, aç telefon baban dan özür dile:))
    Cevapla
  • Ferdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Alışırlar bişey olmaz
    Cevapla
  • Ahmet37 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bu deaş zaten onların projesiydi, Avrupa’da gelişen islamın önünü kesmek için bilinçli olarak insanları yönlendirdiler ve oraya gönderdiler sonrada çoğu öldürüldü. Allah doğru yoldan ayırmasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak