Korku sardı: Türkiye onları üzerimize salarsa ne yaparız bilmiyorum

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Türkiye sınırından 200 bin civarında mültecinin girmesi halinde ülkesinde ne olabileceğini bilmediğini söyledi. Konu ile alakalı bir açıklama da Macaristan'dan geldi.

Korku sardı: Türkiye onları üzerimize salarsa ne yaparız bilmiyorum
Korku sardı: Türkiye onları üzerimize salarsa ne yaparız bilmiyorum
GİRİŞ 15.10.2019 17:55 GÜNCELLEME 16.10.2019 09:02
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Suriye’deki son gelişmelerin ele alındığı Bakanlar kuruluna bağlı Güvenlik Konseyi toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında var olan düzensiz göç anlaşmasına uyulmasını istediklerini kaydetti. Başbakan Borisov şunları söyledi: "Türkiye ile anlaşmaya uyulmasını istiyorum. 100 veya 200 bin mültecinin girmesi halinde ülkede ne olacağını bilmiyorum. Yunanistan’da adalar var. Yerleştirilecek yerleri var."

Türkiye’ye karşı yaptırım konusuna da değinen Borisov, Türkiye ile 5 milyarlık ticaret hacmine sahip olduklarını ve getirilecek olası yaptırımların ülkesinin ekonomisine de zarar vereceğini vurguladı.

 

 

Diplomasinin sonuç vermesini umduklarını belirten Borisov, insani kriz riski taşıdığı için askeri harekatın durdurulması gerektiğini ifade etti.

'Türkiye ile iş birliği yapabiliriz'

MACARİSTAN'DAN DA AÇIKLAMA

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, "Eğer Türkiye, Suriye'yi terk etmek zorunda kalan ailelerin geri dönebilmesi için Suriye'de güvenli bir gölge oluşturursa Macaristan, Türkiye ile memnuniyetle iş birliği yapar" demişti.

Szijjarto öte yandan, Macaristan'ın kendi sınırına yüz binlerce ya da milyonlarca göçmenin gelmesini istemediğini vurgulayarak, "Eğer bize şunu sorarlarsa, 'Türkiye, göçmenleri geri Suriye'ye mi yollasın, yoksa kapıları açsın Avrupa'ya mı gelsinler?' Bizim cevabımız tabii ki, 'Türkiye, göçmenleri Suriye'ye geri yollasın ve 4 milyon mülteci için Avrupa kapılarını açmasın' şeklinde olur" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 48
  • şems 4 yıl önce Şikayet Et
    siyonistler emelleri için avrupayi feda ediyor. Avrupada aval aval bakıyor. avrupa insanını nasil aldatiyorlar. bir de medeni eğitimli insanlar deniyor. halen olacakların farkina varmiyorlar bu ne zihniyet. robotik insanlar.
    Cevapla
  • oben 4 yıl önce Şikayet Et
    ben her zaman diyorum önceden de abi mültecileri devlet eliyle sınıra getirip avrupaya yollayacaksın bu kadar sadık olursan olacağı bu yolla rahat et onlar seni arasın ne yapacağız diye
    Cevapla
  • oben 4 yıl önce Şikayet Et
    akılllı adam ,devlet başkanı böyle düşünür
    Cevapla
  • memleket sevdası 4 yıl önce Şikayet Et
    nasılda vıyık vıyık bizi kurtarın bize göndermeyin diye bağırıyorlar
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Madem Türkiye,nin elinde bir göçmen silahı var, neden kullanmıyor, söylediğinize göre bütün Türkiye düşmanları bu göçmenlerin kendi ülkelerine girmesinden çok korkuyor, elinizde fırsat geçmiş, salın gitsinler, belalarını bulsunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu