ABD'den aşiretlere yeşil ışık: Çekilmeyeceğiz!

ABD ordusu, güçlerinin büyük bölümünü Suriye'nin kuzeyinden çıkartırken, Deyrizor'daki Arap aşiretlere bu bölgede kalacağı sinyalini verdi.

ABD'den aşiretlere yeşil ışık: Çekilmeyeceğiz!
ABD'den aşiretlere yeşil ışık: Çekilmeyeceğiz!
GİRİŞ 16.10.2019 15:09 GÜNCELLEME 16.10.2019 15:09
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

AA'nın aşiret kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Suriye’nin doğusundaki Deyrizor ilinde dün ABD'li üst düzey komutanlar aşiret reisleriyle Ömer petrol sahası olarak bilinen yerde bir toplantı yaptı. 

Aşiret reisleri, ABD'ye Deyrizor'dan da çekilip çekilmeyeceklerini sordu.

Amerikalı komutanlar da aşiret reislerine, Suriye’den askeri birlik çekme kararının Deyrizor bölgesini kapsamadığını söyledi.

ABD ordusu, Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Tel Abyad, Rasulayn ve Münbiç'teki askeri noktalarını kullanan güçlerini buralardan çekmişti.

Ekim 2017'de DEAŞ'ı Deyrizor'un büyük kısmından çıkaran ABD, burada üsler ve operasyonel askeri noktalar kurdu. Ülkedeki en büyük petrol sahası Ömer, bu noktalardan birini teşkil ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Uzaylı 4 yıl önce Şikayet Et
    Demek istedikleri buraya konduk, belki 100 de onunu teroristlere kullacaklar ve diğer 90% de ülkemize aktaracaz ve yerine göre dünyanın gereken yerlerde başka terrorislere aktaracaz, siz america adi bir terroristsiniz, ama unuttugunuz şey Allahın the hesabı var
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    A b d deyrizör de petrol yatagı olmasaydı cıkardı petrol suriye lilere fransızı a b d rus almanı getirirken belayıda getirdi ey yerli suriyeliler belayı kimin getirdigini hala anlayamadınızmı
    Cevapla
  • Vatan evladı 4 yıl önce Şikayet Et
    Deyrizora işidi yerlestirip sonra yalandan çatışarak deyrizora el koyan abd iken sünepe aşiretler sus puslar ama Türkiye yangın yerini söndürünce yerinden hoplayan yine aşiretler ve siz şunu geç olsada anlayacaksınız ki biz Müslüman ordumuzla tek dayanağımız Allahın inayetiyle dünyaya nizam vereceğiz biiznillah
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    arap aşiretler, onbinlerce tır silahın verildiği pyd-ypg nin nasıl yüzüstü bırakıldığını görmeyecek kadar kör mü
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!