İran'dan Türkiye karşıtı yalan haber!

Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’nda kimyasal silah kullandığı iftirasını, İran’ın Fars Haber Ajansı’nın haberleştirerek yayınladığı ortaya çıktı.

İran'dan Türkiye karşıtı yalan haber!
İran'dan Türkiye karşıtı yalan haber!
GİRİŞ 18.10.2019 09:19 GÜNCELLEME 18.10.2019 09:19
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Fars Haber Ajansı’nda yayımlanan ve ‘yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre’ ibaresiyle yapılan haberde, Resulayn’da yerleşim bölgesine kimyasal silah atıldığı, çok sayıda kişinin yanık nedeniyle Haseke kentindeki hastaneye kaldırıldığı yazıldı.

Haberde kullanılan bombanın fosfor bombası olduğu da iddia edildi. Hiçbir somut delile ve gerçek kaynağa dayandırılmadan ‘yerel kaynaklar’ ibaresiyle yapılan haberde, uluslararası kamuoyunda ve sosyal medyada Türkiye aleyhine yanlış algı oluşturulmaya çalışıldı. 

Sosyal medyada da çeşitli fotoğraf ve görüntüler de paylaşılarak, Türkiye’nin fosfor bombası kullandığı iddia edilmişti. 

“KİMYASAL SİLAH KULLANIP SUÇU BİZE ATACAKLARINA DAİR BİLGİLER VAR”

Kimyasal silah iddiasıyla ilgili açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Bölgede hızla değişen ve gelişen durum beraberinde birtakım sıkıntıları da getiriyor. Terör örgütünün kimyasal silah kullanıp suçu Silahlı Kuvvetlerimize atmaya, bununla ilgili bir algı oluşturmaya çalışacaklarına dair bilgiler geliyor. TSK'nin envanterinde kimyasal silah olmadığı herkes tarafından bilinen bir gerçek. Ayrıca, terör örgütünün sivillere yönelik yapacakları toplu saldırılarla da bölgede DEAŞ tehdidinin devam ettiğine yönelik bir algı oluşturmaya çalışacaklarına dair bilgiler de mevcut" demişti. 

Yakıcı ve öldürücü etkiye sahip fosfor bombasının kullanılması uluslararası savaş kanunlarına göre yasaklanmış bulunuyor. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 33
  • Eyüp66 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaptırımlar varken zırlıyordu bu iran,komşuda komşu.Azcık biti kanlanınca düşman oldu.
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    bugüne kadaqrt her zaman Türkiye Iranin yaninda yer aldi bunlar in ellerinde imkan olsa yahudilerden bin katli cani olurlar
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    ne alaaka .!? iranda yuzer tani gazete var simdi birisi cikipta bi sey yazdiysa bu iran dusmanligi anlamina gelmez ayrica turkiyede oldugu gibi irandada muhalif gruplar var ama onlarin ne yaptigi ne konustugu onemli degil asil onemli olan miletin ve devletin tutmudur o kadar .
    Cevapla
  • Cihan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben iranliyim bizim burejimin tez vakitte allah belasını versin ki biz halkı turkiyeye karşi hep utandırıp o sahtekar araplari her zaman turkiyeye karşi savunuyor bizim bu rejim o vahabi arap soyudur bu rejim iran halkıni turkiyeye karşı kotü ğordülmek istiyorlar ki biz iran halkı türkiye halkıye hiç ğörüşmesi olmasın ve her zaman düşman olmasını istiyorlar?ben şahsen iran halk tarafından türkiyeden ordudan özür diliyörum bu rejim herzaman bizi size karşı başımızı eğik tutuyor ve utandıriyor
    Cevapla
  • ottomans 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerikaya kiziyordum ama bu irana yaptiklarindan dolayi hak veroyorum
    Cevapla
  • dobra 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu iranın bir tarafı kaşınıyor olmalı. Nankörlüğün bedeli günü gelince sorulur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'