Avrupa Komisyonundan Brexit çıkışı!

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, görevde olduğu süre içerisinde İngiltere'nin AB'den ayrılık süreciyle ilgili harcadığı zamanı büyük bir kayıp olarak niteledi. Juncker, "Görevimin uzun bir süresini Brexit'e harcamış olmak bana acı veriyor. Brexit zaman ve enerji israfı" dedi.

Avrupa Komisyonundan Brexit çıkışı!
Avrupa Komisyonundan Brexit çıkışı!
GİRİŞ 22.10.2019 14:36 GÜNCELLEME 22.10.2019 14:41

Strazburg'da düzenlenen Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nda konuşan Juncker, geçen hafta düzenlenen AB Liderler Zirvesi'ni değerlendirdi.

 

 

Juncker, İngiltere'nin AB'den ayrılması (Brexit) sürecine de değinerek, "Görevimin uzun bir süresini Brexit'e harcamış olmak bana acı veriyor. Brexit zaman ve enerji israfı" ifadelerini kullandı.

"AYRILIK BİZİM TERCİHİMİZ DEĞİL"

 

 

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk da Brexit konusunda, "Her türlü senaryoya hazır olmalıyız. İngiltere Başbakanı (Boris) Johnson'a da söylediğim üzere anlaşmasız ayrılık hiçbir zaman AB'nin tercihi olmayacaktır" şeklinde konuştu.

Konuya ilişkin üye ülke liderleriyle görüşmeler yürüttüğünü söyleyen Tusk, bu çerçevede İngiliz Parlamentosu'nun alacağı kararın belirleyici olacağını kaydetti.

"HAYAL KIRIKLIĞI"

AB liderlerinin Kuzey Makedonya ve Arnavutluk ile üyelik müzakerelerini başlatmama kararını "büyük hayal kırıklığı ve hata" olarak değerlendiren Juncker, "Bu karar iki ülkeyi derinden etkiliyor. Aynı zamanda, söz verip de tutmayan Avrupa'ya kimse güvenmez" diye konuştu.

İngiliz Parlamentosu'nun yeni düzenlenmiş anlaşmayı onaylamadan AP'nin de onaylamasının mümkün olmadığına işaret eden Juncker, "Önce Londra, sonra Brüksel ve Strazburg" dedi.

KAYNAK: HABER TÜRK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!