Son dakika... Rusya'dan S-400 açıklaması!

Rusya, 2020 yılında Türkiye ile S-400 Hava Savunma Sistemi için yeni bir kontrat imzalamayı umduklarını açıkladı.

GİRİŞ 26.11.2019 08:42 GÜNCELLEME 26.11.2019 09:23
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Rosoboroexport'tan Alexander Mikheev Rusya'nın Türkiye ile yeni bir S-400 kontratı imzalamak istediklerini açıkladı.

 

 

Mikheev, açıklamasında "Yeni bir seçenek olarak ikinci bir S-400 Hava Savunma Sistemi seti konusunda konuşuyoruz." dedi.

Mikheev ayrıca "Türkiye ile teknik konularda anlaşmaya vardık, finansal konularda da pazarlığımız sürüyor" açıklamasında bulundu.

 

 

Tedarik anlaşmasının 11 Nisan 2017'de imzalandığı S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemine ait birinci grup malzemeleri 12 Temmuz'da Ankara'ya ulaşmıştı.

Türkiye, Rusya'dan 2,5 milyar dolar karşılığında toplam dört bataryadan oluşan iki adet S-400 sistemi satın almıştı. Türkiye ile Rusya arasındaki anlaşma, Eylül 2017'de imzalmıştı.

YORUMLAR 21
  • türkiyem1 4 yıl önce Şikayet Et
    rusya abd den daha mert putin abd baskanlari gibi iki yüzlü degil
    Cevapla
  • kahramanmaraş. 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizin çıkarı kim ile ne zaman yakınlaşmamız gerekiyorsa onu yapabilmeliyiz. Şu an bence Rusya Abd ve ab den daha avantajlı seçeneklerle yaklaşıyor. Kendimizin yapamadığı veya uzun süre alacağı her ihtiyacımız olan silahı pazarlıklar iyi yapılaraktan rusya dan alabilmeliyiz.
    Cevapla
  • Nedim 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence kendimiz üretsek çok iyi olur ama seneler sürecekse o zaman alalım.ne abd ne nato nede Rusya’ya güven.hepsi kalleş
    Cevapla
  • 125 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendim üretmen için 10 yıl gibi zamana ihtiyaç var gibime geliyor kolları sıvadık yetişecez inşallah daha seneye S400 ün alt versiyonu olan hisar A ve hisar O yu envantere koyacaz.
    Cevapla
  • ortak üretim 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ile yapılacak yeni kontrat S400 ve S500 lerin Türkiye ile Türkiyede ortak üretimi olmalı bunun yanı sıra sadece S serisi değil SU 35 ve SU 57 seri savaş uçaklarıda Türkiyede ortak üretimi için anlaşma yapılmalı hatta balistik iskender ve topol füzeleri, uzay çalışmaları ... gibi geniş bir yelpazede ortak Türkiyede ortak üretim yapabilir Rusya bunuda basın aracılığı ile kremlinin üst düzey yetkilileri tarafından Türkiye isterse savunma sanayide ortak üretim için açık olduğuna dair bilakis söyledikleri birçok sözleri var
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    yerlisi de olsun s400 de savunmanin israfi oĺmaz eninde sonunda bizle savasacaklar bir zaafiyet ve gedik olursa 100 yilda ayni yere gelemeyiz ulkeyi onaramayiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor