ABD'de Massachusetts Eyalet Polis Teşkilatı, robotları aktif görevde kullanmaya başlayan ilk güvenlik kurumu oldu. Yerel basında çıkan haberlere göre Massachusetts polisi Ağustos ayında, Boston Dynamics firması tarafından geliştirilen 'Spot' adlı robot köpekleri 90 gün süreyle sahada test etmeyi kabul etti.

Robotların polis teşkilatının bomba imha departmanına tahsis edildiği açıklandı.

Polis kayıtlarına göre robotlar, olası bombaların imhası ve silahlı zanlıların bulunduğu kapalı alanların keşfi gibi görevlerde kullanıldı.

Boston Dynamics yöneticileri, Spot'un polis ve ordu dışında, değişik sektörlerde de kullanılabileceğini söylerken, sivil hak ve özgürlük dernekleri, robotların güvenlik güçlerince hangi amaçlarla kullanılacağına açıklık getirilmesi gerektiğini vurguluyor.

Polis yetkilileri, Spot dahil olmak üzere yakın gelecekte teşkilatın kullanacağı herhangi bir robotun hiçbir şekilde silahlandırılmayacağı konusunda güvence verdi.

Yorumlar 7 Yorum Var
  • Misafir 27.11.2019 18:32
    Elektronikte kullanılan basit direncin ülkede üretilmediğini düşünürsek, daha iyisini yaparız diyenlerin neye güvendiğini merak ettim. Biri lisansını alır, ülkede montajı yapılır, milli yaptık sanıp, padişahım çok yaşaya başlarız. Savaş çıkar parçasını vermezlerse milli hiç bir şeyimizin çalışmayacağını kimse size söylemiyor mu? Bir de yapacak olan şimdiye kadar yapardı. Milletten gördüğünü yapmaya çalışan göstermediği ne teknolojileri olduğunu tahmin edebiliyor mu acaba?
  • bkrkky 27.11.2019 18:23
    black mirror geri döndü :;) bir bölümde bu robatların neler yaptıklarını izleyin mutlaka ....
  • Şehzade 27.11.2019 17:58
    İnsan şeklinde robot asker izledim youtubdan.Gerçek insandan farkı yok.Yapay zeka ile çalışıyor.Slahı atıyorsun tutuyor ve dost düşman ayrımı yaparak bütün hedefleri 12 den vuruyor.Pes .
  • mmed 27.11.2019 16:43
    Resmen dökülüyor diyen arkadaş, adamlar zemin testi yapıyor youtube ye gir de bak yetenekleri hangi aşamaya gelmiş ağzın açık kalır. Sibernetik ordu kurmada yolun yarısını geçtiler sen güldüm diyorsun.
  • ATMACA 27.11.2019 15:38
    kumanda ile kontrol ediyorlar. oyuncak arabadan farkı yok. Biz daha iyisini yaparız ....
Daha fazla yorum görüntüle