Katliam haberi! Savaş uçakları yerle bir etti

Beşşar Esed rejiminin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki iki ilçede bulunan pazar yerlerine düzenlendiği hava saldırısında ilk belirlemelere göre toplam 14 sivil hayatını kaybetti, en az 27 sivil yaralandı.

GİRİŞ 02.12.2019 12:38 GÜNCELLEME 02.12.2019 16:29
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Esed rejimine ait savaş uçakları, İdlib'in güneyinde Marratinnuman ve Serakib ilçeleri, Hülübbe, Ruffa, Sırman, Kenais, Tel Krisyan ve Berse köylerine hava saldırısı düzenledi.

 

14 ÖLÜ, 27 YARALI

 

İdlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarından alınan bilgiye göre, Esed rejiminin savaş uçakları Marratinnuman ve Serakib ilçelerindeki pazar yerlerini de vurdu. İlk belirlemelere göre, Serakib ilçesindeki pazar yerine düzenlenen saldırıda 14 sivil hayatını kaybetti, 27 sivil yaralandı.

Sivil Savunma ekipleri olay yerinde arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürüyor. 

İDLİB'E SALDIRILAR

Öte yandan muhaliflere ait uçak gözlemevinden alınan bilgiye göre, Rus savaş uçakları, sabah saatlerinden bu yana İdlib'in güneyinde Kefer Secne ve Hiraki köylerine hava saldırısı düzenliyor.

Ekim ayı başından bu yana İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde Esed rejimi askerleri, İran destekli yabancı terörist gruplar ve Rusya'nın saldırılarında yaklaşık 62 bin sivil yerlerinden edildi. 

Türkiye ile Rusya arasında 17 Eylül 2018'de imzalanan mutabakattan bu yana İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde rejim ve Rusya'nın saldırılarında 1300'den fazla sivil öldü. Saldırıların yoğun olduğu bölgelerden nispeten sakin yerlere ve özellikle Türkiye sınırı yakınına göç edenlerin sayısı ise son bir yılda 1 milyonu aştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 22
  • şakir 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz orda neyi gözlüyoruz anlamıyorum
    Cevapla
  • Vanli Nurhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bebek katili terör örgütü pkk ve katil diktatör esad suc ortağıdır
    Cevapla
  • Demir Ersoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Hasan el benna nın bir sözü vardı ARAP ülke kıralları ordularını düşmanla savaşması için beslemiyor kendi halklarını katl etmek için besliyorlar diyordu çok haklıymış İsraile atılması gereken tüm bombalar Müslüman sivil halka atılıyor
    Cevapla
  • VUSLAT 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya bu katliama seyirci kalıyor.Ne kadar müslüman ölürse karmı sayıyor.Pazar yeri bombalanıyor hani basbas bağıran avrupa neredesiniz.Ya bizim içimizdeki muhalefet neredesiniz.ikiyüzlüsünüz ikiyüzlü.
    Cevapla
  • Türkiye Vatandaşı 4 yıl önce Şikayet Et
    Alçak adam! Zalim Kafir Esed. "Mazlumun ahı çıkar aheste aheste" inşaallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü