Yunanistan'ın hamlesi sonrası sert tepki: Eşkıyalık!

Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri, Yunanistan'ın, Libya'nın Atina Büyükelçisi'ni sınır dışı etme kararını 'diplomatik eşkıyalık' olarak nitelendirdi.

Yunanistan'ın hamlesi sonrası sert tepki: Eşkıyalık!
Yunanistan'ın hamlesi sonrası sert tepki: Eşkıyalık!
GİRİŞ 07.12.2019 05:46 GÜNCELLEME 07.12.2019 05:46
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri, Yunanistan'ın, Libya'nın Atina Büyükelçisi'ni sınır dışı etme kararını "diplomatik eşkıyalık" olarak nitelendirdi.

Sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada Mişri, Yunanistan'ın, Türkiye ile Doğu Akdeniz'deki deniz yetki alanları sınırlandırması konusunda anlaşma imzalayan Libya'nın Atina Büyükelçisi'ni sınır dışı etme kararına tepki gösterdi.

Mişri, "Yunanistan'ın, büyükelçimizi sınır dışı etme kararı diplomatik eşkıyalık" ifadesini kullandı.

"BİZ DE MİSİLLEME YAPACAKTIK"

Libya Dışişleri Bakanı Muhammed Tahir Seyyale de Atina yönetiminin bu kararına tepki göstererek, "Yunanistan'ın Atina büyükelçimizi sınır dışı etme kararı kabul edilemez. Libya'da Yunanistan'ın hiçbir diplomatik temsilciliği bulunmuyor. Eğer olsaydı biz de misilleme olarak onların büyükelçisini sınır dışı ederdik" diye konuşmuştu.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Libya'nın Atina Büyükelçisi'nin bugün Dışişleri Bakanlığına çağrılarak, Yunan hükümetinin bu konudaki kararının kendisine bildirildiğini ve ülkeyi terk etmesi için 72 saat süre tanındığını açıklamıştı.

Kararın, Yunanistan'ın Trablus hükümetine karşı hoşnutsuzluğunun ifadesi olduğunu belirten Dendias, bu adımın Libya'nın Yunanistan'ın koyduğu kurallara riayet etmemesi nedeniyle atıldığını söylemişti.

Dendias, sınır dışı kararının Libya ile diplomatik ilişkilerin kesilmesi anlamına gelmediğine dikkati çekmişti.

Dışişleri Bakanı Dendias, daha önce yaptığı açıklamada, anlaşma metnini kendilerine iletmesi için Libya'ya cuma gününe kadar süre verdiklerini aksi halde Atina Büyükelçisi'nin sınır dışı edileceğini söylemişti.

YORUMLAR 3
  • Ünal 4 yıl önce Şikayet Et
    ''Yunanistan'ın koyduğu kurallara riayet etmemesi nedeniyle'' ? Haberde böyle geçiyor. Burada adaleti ben dağıtırım mantığı. Yunanistan acziyetini rusya ve abd başta herkese kendini peşkeş çekerek ortalık malı olduğunu gösterdi. Dikiş tutmaz bu saatten sonra
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunistanı yönetenler acemi, asalak küstah ve eşkiya.
    Cevapla
  • Çiçek 4 yıl önce Şikayet Et
    Libya çok dogru söylemiş eşkiyalık zorbalık sen başka ülkelere hükmetmeye çalışan yunan sen git kendi topraklarındaki insanlarla ilgilen yabancı topraklar senin neyine Allahım bu saygısızlığı haksızlığın hesabını sorsun size inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!