Yunanistan S-300'leri açtı! Türkiye korkusu tutuşturdu

Türkiye ile Libya arasında imzalanan Doğu Akdeniz ile ilgili tarihi mutabakat sonrası neye uğradığını şaşıran Yunanistan'da korku ve panik hakim. Birçok tanınmış siyasi ve asker Türkiye ile ilgili ciddiyetten uzak açıklamalarda bulunuyor. Son olarak Türkiye korkusu yüzünden Yunan ordusunun Girit’teki S-300 sistemini aktive edip bölgeye özel birlik ve İHA gönderdiği ortaya çıktı.

GİRİŞ 07.12.2019 06:56 GÜNCELLEME 28.05.2020 01:58
Bu Habere 160 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin Akdeniz’de attığı kararlı adımlarla planları bozulan Yunanistan, tehditler savurmaya başladı. Savunma Bakanı’ndan, donanma komutanına, milletvekilinden eski askerine kadar çok sayıda isim savaş naraları atmaya başladı.

Türk savaş gemisi eşliğinde arama çalışması yapan Yavuz Sondaj Gemisi

Türkiye ile Libya arasındaki imzalanan ''Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması Muhtırası'' Yunanistan’ın birinci gündem maddesi olmaya devam ediyor. 

 

 

YUNANİSTAN GİRİT'TEKİ S-300'LERİ AKTİVE ETTİ

Yunan ordusu Türkiye’ye karşı adımlar atarken, siyasetçiler de tehditte birbiri ile yarışıyor. Ülke basınına göre, Türkiye’nin olası adımlarına karşı Girit’teki S-300 sistemlerini aktive eden Yunan ordusu, adaya ek deniz gücü, drone, cephane ve özel kuvvet askeri gönderdi. 

 

 

İsim veremeden El Cezire’ye konuşan bir diplomat da Türkiye’nin bölgede faaliyet göstermesi durumunda donanmanın harekete geçerek cevap vereceğini ve işin savaşa kadar varabileceğini iddia etti. 

NİKOS TSOUNİS: TEK BAŞIMIZA YAPACAĞIZ

Yunan Donanması Kurmay Başkanı Amiral Nikos Tsounis, “Her seviyede tüm olasılıklar için hazırlanıyoruz. Kimsenin gelmesini ve bize yardım etmesini beklemeyeceğiz. Ne yaparsak yapalım tek başımıza yapacağız” ifadeleriyle savaş hazırlığı mesajı verdi. 

Fatih Sondaj Gemisi

PANAGİOTOPOULOS: BİZİ KORKUTMAMALI, HER TÜRLÜ ŞEYE HAZIRIZ'

Bir televizyon kanalına konuşan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos da benzer açıklamalarda bulundu. 

Nikos Panagiotopoulos, “Türkiye bir süredir Doğu Akdeniz’de somut davranışları artırıyor. Türkiye, şuanda halkının ve liderlerinin gözünde Akdeniz olaylarının üstesinden geldiğini düşünüyor. Bu bizim için bir endişe, ama bizi korkutmamalı ve Savunma Bakanı olarak söylediğim şey bu. Birkaç kez belirttiğim gibi, Yunan-Türk ilişkilerinde gelişme için yer var, ancak her türlü şeye hazırız.” ifadelerini kullandı. Panagiotopoulos, “Türkiye-Libya anlaşmasının yürürlüğe girmesini önlemek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Güçlü ve haklı müttefiklerimiz var ve bize ekstra güç veriyor” dedi.  

Yavuz Sondaj Gemisi

APOSTOLAKİS: YUNANİSTAN TÜRKLERDEN KORKMAKTAN VAZGEÇMELİ

Yunanistan eski Genelkurmay Başkanı ise katıldığı radyo programında esti gürledi. Apostolakis şunları kaydetti:

“Durum sakin ve mantıklı hareketler gerektiriyor, panik yok, Komşu Türk, artık kontrol edilmiyor, ne uluslararası hukuka ne de antlaşmalara mantığa uymuyor. Anladığı tek şey, ona baskıyı yapabilenlerden anlıyor. Herkes Türkiye’nin artık yalnız başına harman dövemeğeceğini anlamalı. Bana Yunanistan’ın kimseden bir şey bekleyemeyeceğini söyletmeyin. Yunanistan, Türklere karşı korkmaktan vazgeçmeli ve yapması gerekeni yapmalı.”

YUNANİSTAN, LİBYA'NIN ATİNA BÜYÜKELÇİSİ'Nİ SINIR DIŞI ETME KARARI ALDI

Türkiye ile Libya arasındaki imzalanan “Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması Muhtırası” TBMM’nin ardından Libya Cumhurbaşkanlığı Konseyi tarafından onayladı.

Anlaşmanın kesinleşmesinin ardından Atina’dan Libya’ya cevap geldi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Libya’nın Atina Büyükelçisi’nin Dışişleri Bakanlığına çağrılarak, Yunan hükümetinin bu konudaki kararının kendisine bildirildiğini ve ülkeyi terk etmesi için 72 saat süre tanındığını açıkladı. 

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias

Kararın, Yunanistan’ın Trablus hükümetine karşı hoşnutsuzluğunun ifadesi olduğunu belirten Dendias, bu adımın Libya’nın Yunanistan’ın koyduğu kurallara riayet etmemesi nedeniyle atıldığını söyledi. Dendias, sınır dışı kararının Libya ile diplomatik ilişkilerin kesilmesi anlamına gelmediğine dikkati çekti. Öte yandan Libya’da Hafter terör örgütüne bağlı bir heyetin bugün Atina’da olacağı açıklandı. 

LİBYA'DAN YUNANİSTAN'A PEŞ PEŞE SERT TEPKİLER

Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, Yunanistan’ın, Libya’nın Atina Büyükelçisi’ni sınır dışı etme kararına tepki gösterdi.

Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri

Mişri, “Yunanistan’ın, büyükelçimizi sınır dışı etme kararı diplomatik eşkıyalık.” ifadesini kullandı. Libya Dışişleri Bakanlığı da “Büyükelçimizin sınır dışı edilmesi kabul edilemez” açıklamasını yaptı. Libya Dışişleri Bakanı Muhammed Siyala ise, “Yunanistan’ın bizim ülkemizde temsilciliği yok. Olsaydı, aynı şekilde karşılık verirdik” dedi. 

 

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 160
  • Ülkücü 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaw gönderin mehter takımını iki tokmam vursunlar diğer taraftan kendilerini denize atarlar asker çıkartmaya gerek yok ver mehteri ver
    Cevapla
  • Keremhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan ancak havlar Yunanistan ele geçirmemiz fazla sürmez bunu onlarda iyi biliyor. Yani az laf çok iş diplomatik olarak siyasi olarak büyükluk olarak mısırdan İsrail den Yunanistan dan büyüğüz bu saatten sonra kimle gelirseniz gelin. Bedel ödeyeceksiniz bizim ülkemiz yeterince bedel ödedi artık arkanıza baka baka gideceksiniz bizimle savaşmaya cesaretiniz yok.
    Cevapla
  • Isteruk 4 yıl önce Şikayet Et
    Kurtuluş savaşının tazminatinı talep edelim, inönü denen sefin bağışladığı
    Cevapla
  • hasar 4 yıl önce Şikayet Et
    ne yasıyosun
    Cevapla
  • Trabzonlu 4 yıl önce Şikayet Et
    ciğer yemiş olmalisiniz amma bizim de canimiz ciğer cekerseee sizden sokerizzz.
    Cevapla
  • hıghlander 4 yıl önce Şikayet Et
    Ayrıca,başta dandik Nikos olmak üzere,coğrafyanın,haksız ve saldırgan ulusal çıkar politikası yüzünden kana bulanmasına sebep olan bürokratlarınızla da, zannederim özel bir ekibin,hesap kesmek üzere,özel olarak ilgileneceğini tahmin ediyorum ben,bu devleti tanıyorsam....1915' de değiliz ve kimse ulaşılmaz değil. yeter artık!....anladınız mı!?!!...uslu durun!.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!