Donald Trump çağrı yaptı: İnanmayın!

ABD Başkanı Donald Trump, 'yalan haberlere' karşı verdiği mücadelede yeni bir konuyu daha gündeme getirerek, ABD meydasına konuşan 'isimsiz kaynakları' hedef aldı.

Donald Trump çağrı yaptı: İnanmayın!
Donald Trump çağrı yaptı: İnanmayın!
GİRİŞ 07.12.2019 08:00 GÜNCELLEME 07.12.2019 08:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, 'yalan haberlere' karşı sürdürdüğü 'mücadele' kapsamında bu kez de insanlara, isimsiz kaynaklardan gelen bilgilere dayanan haberleri görmezden gelmeleri tavsiyesinde bulundu. 

'ONLARA İNANMAYIN'

Trump, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, "Okuduğunuz veya gördüğünüz, 'anonim kaynakları' kullanan, ticaretle ya da başka bir konu ile ilgili olan herhangi bir makaleye veya hikayeye inanmayın. Bilgiyi, sadece üzerinde gerçekten yaşayan birine ait isim varsa kabul edin. Yalan Haber medyası birçok 'kaynaklara göre' hikayesi uyduruyor. Onlara inanmayın!" ifadelerini kullandı. 

Trump'ın tavsiyesi bazı Twitter kullanıcıları tarafından onaylanırken, bazıları da 2012'de, eski Başkan Barack Obama'nın doğum belgesinin sahte olduğuna ilişkin güvenilir kaynaklardan bilgi edindiğini söylemesini hatırlattı.

ABD Başkanı, göreve gelmesinden bu yana ülke medyasının 'isimsiz kaynakları'nın hedefi oldu.

İsmi belli olmayan kişilere atıfta bulunan söz konusu haber ve makaleler, Trump yönetimi içerisindeki ihtilaflardan, Çin ile yürütülen ticaret görüşmelerindeki ilerlemelere kadar sayısız söylenti yaymıştı.

Daha sonra asılsız olduğu ortaya çıkan bu söylentilerden bazıları, borsaları dahi etkileyebilmişti. 2016 ABD başkanlık seçimlerine Rusya'nın müdahale ettiği yönündeki iddialar, sıklıkla medyaya konuşan 'isimsiz kaynaklara' dayanıyordu.

Trump'a yönelik azil soruşturmasının başlatılmasına neden olan, ABD Başkanı'nın 25 Temmuz'daki telefon görüşmesinde Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e Joe Biden'ın oğlunu soruşturması yönünde baskı yaptığı iddiası da ilk olarak Wall Street Journal (WSJ) gazetesi tarafından 'isimsiz kaynaklar' kullanılarak ortaya atılmıştı.

YORUMLAR 2
  • Yiğit 4 yıl önce Şikayet Et
    Pentagon' a karşı SURİYE'den çekiliyoruz, DAEŞ Terör örgütünü OBOMA ve Clinton CIA kurdu, Afganitan, IRAK' tan da çekileceğiz, Askerlerimizi evlerine geri getireceğim,PETROLÜMÜZÜ koruyoruz asıl amacı belli eder, İTRAİL'e yardım etmez, AB ye ABD sizi niye koruyor, O araçların Amblemlerini bile göremezsiniz, Türkiye' ye Patriot satmak istememişiz haklı olarak başka yerden almışlar, ÇİN ile ticaret savaşı yaparsan, Kim Jong-Un, JAPON'ya olası bir savaş ta bizi SONY TV lerden seyrederler, R.T ERDOĞAN'a Beni dinlemiyorlar söz geçiremiyorum gel sen kendin anlat. Kendi kafana göre HAREKET EDERSEN " jf kennedy" gibi bir akibet yada
    Cevapla
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    Öz eleştiri: Trump şimdiye kadar ABD'nin başkanı olarak başa gelmiş en akıllı delidir. Trump başkanlığın da ABD' nin yaptığı,yapacakları ve ileri ki zamanlarda da yapmak istediklerini açıkça söyleyen, her türlü tehditleri açıktan direk yapan, ABD'nin "2. Dünya savaşı esiriyiz" bahanesi ile her şeyinden parazit olarak geçinen korunan üstüne ABD-AB arasında ki ticaret ile Dünyanın ekonomisinin güçlü en büyük 3. Dünya ülkeleri olarak yaşayan bu parazit AB ülkelerinin yüzlerine karşı ilk kez Trump'ın Dünya'nın gözü önünde bunları söyleye bilen Tüm Düşmanlıklarının AÇIK AÇIK söyleyen bir Şimdi ki ABD başkanıdır Trump
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama