Atatürk'e yönelik yapılan çirkin yayın protesto edildi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik çirkin yayın yapan Alman devlet televizyonu ARD, Almanya'nın Köln kentinde protesto edildi.

Atatürk'e yönelik yapılan çirkin yayın protesto edildi
Atatürk'e yönelik yapılan çirkin yayın protesto edildi
GİRİŞ 07.12.2019 20:00 GÜNCELLEME 07.12.2019 20:01
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Köln'ün Appellhofplatz semtindeki ARD'nin merkez stüdyoları önünde bir araya gelen yaklaşık 100 kişi, basın bildirisi okuyup, televizyonda yayınlanan belgesele tepki gösterdi.

 

 

Dev bir Türk bayrağı ve Atatürk posterinin açıldığı gösteri, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Eylemi düzenleyen 12 dernek ve sivil toplum kuruluşu adına bildiri okuyan Alper İnci, herkesi Atatürk'e saldırı kampanyalarına karşı gerçekçi ve mantıklı olmaya çağırarak, Alman halkının sağduyusuna güvendiklerini söyledi.

 

 

İnci, "Yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ni Hitler diktatörlüğü ile eşitlemek, utanç verici bir iftiradır. Türkiye Cumhuriyeti, özgürlük, eşitlik ve kardeşlik fikrini temel ilke edinmiş bir Cumhuriyettir." dedi.

Atatürk’ün Nazi rejimi ile işbirliği yaptığı iddiasının, gerçekleri tamamen çarpıtan bölücü bir zihniyetin ürünü olduğunu kaydeden İnci, "Bu iddianın aksine Türkiye, Ernst Reuter, Ernst Hirsch, Erich Auerbach, Bruno Taut gibi aydınları ülkesinde barındırarak özgür ve refah içinde bir yaşam sürmelerine vesile olmuştur. Bahsi geçen aydınlar ve niceleri, Nazi Almanyasının işkence, baskı, zulüm ve ölüm tehdidinden kurtulmuş, aydın fikirlerini Türkiye Cumhuriyetinde yeşertmiştir." diye konuştu.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı gösteri, İzmir Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

YORUMLAR 6
  • Bayrampaşalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Siz yine dua edin polis Türk bayrağını görünce bunlar Erdoğan'ı destekliyor diye coplamadı yarın öbür gün bu ard Erdoğan iktidarda diye Alman'lara Türkiye'ye gitmeyin diye çağrıda bulunursa tekrar orda toplanın fakat toplanacağınızdan emin degilim ozaman diyeceksiniz evet gitmeyin ard haklı ve bunu Almanlar bildiği için Türk'ler zaten dışa karşı kenetlenmiyorlar bizde bu durumu tepe tepe kullanırız.
    Cevapla
  • s bulut 4 yıl önce Şikayet Et
    ya birakin bunlari adamlarin istedigide bu ciksinlar sokaga otalik karissinhemen herseye sokaga cikmak gerekmez bakin araplara herseyi protesto ede ede ne hale geldiler
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Cehapelilerden buna cevap vereni duymadum. Şarapçı imamoğluyla domuzeti yemiş ne düşünüyorlar acaba?
    Cevapla
  • Dünya misafiri 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah Allah Allah sevgisi nerede soruyorum
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    almanlara soralım bakalım 1 tane Atatürk'leri var mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı