AİHM'den skandal Osman Kavala kararı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Gezi Parkı davasının tek tutuklu sanığı olan ve 770 gündür cezaevinde bulunan Osman Kavala'nın başvurusunu karara bağladı. Mahkeme Kavala'nın tutukluluğunun bir hak ihlali olduğuna hükmederken, sanığın serbest bırakılması gerektiğine karar verdi.

AİHM'den skandal Osman Kavala kararı
AİHM'den skandal Osman Kavala kararı
GİRİŞ 10.12.2019 12:25 GÜNCELLEME 10.12.2019 16:51
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Gezi Parkı davasının tutuklu sanığı Osman Kavala'nın serbest bırakılmasına karar verdi.

 

Mahkeme karara gerekçe olarak "Kavala'nın makul şüphe olmadan tutuklanmasını" ve "Anayasa Mahkemesi'nin dosyayı makul sürede incelememesini" gösterdi.

AİHM, Kavala'nın tutukluluğunun Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 5-1, 5-4 ve 18. maddelerine aykırı olduğunu belirterek, tutukluluğun bir hak ihlali olduğuna karar verdi.

 
YORUMLAR 26
  • Ali29 4 yıl önce Şikayet Et
    Gezi olaylarında bir ağaç diye kalktılar ülkeyi talan ettiler, yaktılar yıktılar milyarlarca zarara uğrattılar. Ama yargılanan ve tutuklanan bi tane adam onu da çok yatırdılar zaten yarın bir gün serbest bırakırlar. Yani anlayacağınız meclisi de bombalasanız ülkenin anasını da ağlatsanız korkmayın yakalarlarsa yatacağınız üç beş yıl en çok sonra serbest bırakıyorlar hatta giderken bir de tazminat öderler ödül verirler. Bir gariban da faturasını ödemese gece uykusu kaçar tir tir titrer evime haciz mi gelecek ne olacak diye. Ben bu ülkedeki hukuk, yargı, avukat, adalet anayasa gibi kavramlardan bunların yüzünden tiksinir oldum.
    Cevapla
  • Ne!!! 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu surata bakın bu surattan sadece müebbet yemeli. Ne olduğu yüzüne vurmuş. Bir mübbette onu savunan avrupa ise birde orsan yemeli
    Cevapla
  • Hadi ordan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sakın dikkate almayın bu kararı en ağır hapis cezası verin müesses nizama teslim olmayalım
    Cevapla
  • NuR76 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam zengin kime rüsvet verdide Ahim öyle karar verdi. Bati icin calistigi belli
    Cevapla
  • Bahri 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa insan hakları mahkemesi, HİKAYELERİ.Dağ dağa küsmüş dağın haberi yok,sen bu kararı al cebine şok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!