Yunanistan'dan Türkiye ve Libya hamlesi! Atina'ya destek: Yanınızdayız

Son Dakika... Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşma Yunanistan'ı rahatsız etmiş durumda. Birleşmiş Milletler'e (BM) şikayette bulunan Atina yönetimi, "Türkiye ile Libya arasında yapılan anlaşma geçersiz ve kötü niyetli, bölgenin istikrarı için tehdit" açıklaması yaptı. Açıklamada, Türkiye ve Libya'ya yaptırım uygulanması çağrısında bulunuldu. AB Komisyonu Başkanı Yunanistan'a destek verip "Yanınızdayız" dedi.

Yunanistan'dan Türkiye ve Libya hamlesi! Atina'ya destek: Yanınızdayız
Yunanistan'dan Türkiye ve Libya hamlesi! Atina'ya destek: Yanınızdayız
GİRİŞ 10.12.2019 15:15 GÜNCELLEME 10.12.2019 15:28
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

Yunanistan, Türkiye ile Libya arasında yapılan anlaşmaya Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde itirazda bulundu. Anlaşmanın "kötü niyetle" yapıldığını ileri süren Atina yönetimi, anlaşmanın bölgede istikrarsızlığa sebep olacağını savundu.

 

Gelen son dakika haberine Yunanistan ayrıca, anlaşma nedeniyle AB'den Türkiye ve Libya'ya yönelik yaptırımlar konusunda bir çerçeve oluşturulması talebinde bulundu.

Yunanistan adına açıklamaları yapan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, "Yunanistan, konuyla ilgili Fransa, İtalya, Kıbrıs (Rum Yönetimi) ve Hollanda'dan geniş kapsamlı destek aldı" dedi.

ANLAŞMA RAHATSIZ ETTİ

 

Suriye'nin kuzeydoğusundaki terör yapılanmasına büyük darbe vuran Türkiye, Doğu Akdeniz'de tarihi bir adım daha atmış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Al Sarraj "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" imzalamıştı. Anlaşmanın ardından bölgede planları bozulan bazı ülkeler Türkiye'ye karşı harekete geçmişti.

Resmen tehdit: Türkiye'ye karşı her türlü silahı kullanacağız

Yunanistan hükümeti, anlaşma nedeniyle Libya'nın Atina Büyükelçisi'ni sınır dışı etmişti. Anlaşmanın Libya'nın meşru hükümeti ile yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son açıklamasında Libya'ya talep olması halinde asker gönderebileceklerini dile getirmişti. Libya hükümeti ise anlaşmadan geri adım atılmayacağını açıklamıştı.

AB KOMİSYONU BAŞKANINDAN YUNANİSTAN'A: YANINIZDAYIZ

AB Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın yanında olduklarını belirterek, "Yanınzdayız, Türkiye'nin Ege'deki eylemleri kabul edilemez, Türkiye'ye açık bir mesaj göndereceğiz" demişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 91
  • rahatsız 4 yıl önce Şikayet Et
    bir garip eşkiya türüsünüz zaten...
    Cevapla
  • Kayı Boyu IYI 4 yıl önce Şikayet Et
    ulen serseriler, bu milletin en kötü zamanından dünyanın en gelişmiş gemilerini geçilmez dediğimiz yerde suların dibine gömdük. siz ölüsünü gördünüz o şekilde. siz hele bir yeltenin, birde size dirisi ni gösterelim.
    Cevapla
  • gölge 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynı senaryo... Kurtuluş savaşında da aynısı olmadı mı? Yunan askerlerini gemileriyle karaya çıkaran İngilizler ve Fransızlardı. Kendileri Anadolu'dan atılınca Yunanlıları kışkırttılar. Son da aynı olacaktır, eğer cesaret edip gelirlerse...
    Cevapla
  • yalnız kurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi Türkiye Düşmanları zaten
    Cevapla
  • Vatan 1 4 yıl önce Şikayet Et
    Bazen Osmanlı'ya sitem ediyorum, elinizde firsat varken niye yunanli, rumu ve ermenileri yok etmediniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir