Miçotakis'in ablası uyardı! Sakın Türklere ateş etmeyin

Yunanistan'ın Ege ve Akdeniz'de attığı hukuksuz adımlar sonucu gerilen Atina-Ankara ilişkilerini, Yunan eski Dışişleri Bakanı ve Yeni Demokrasi Partisi Girit Milletvekili Dora Bakoyanni değerlendirdi. Başbakan Kiriakos Miçotakis'in ablası olan Bokayanni, "Ne istiyorlar? Ateş etmemizi mi? Aklınızı başınıza alın" dedi.

Miçotakis'in ablası uyardı! Sakın Türklere ateş etmeyin
Miçotakis'in ablası uyardı! Sakın Türklere ateş etmeyin
GİRİŞ 13.12.2019 15:50 GÜNCELLEME 13.12.2019 15:50
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Libya ile yaptığı anlaşma, Akdeniz'de dengeleri bozdu. Başta Atina hükümeti olmak üzere Mısır ve İsrail'den tehditkar açıklamalar peşpeşe geldi. Başbakan Miçotakis hükümetinden ve silahlı kuvvetlerden de benzer açıklamalar yapıldı.

 

 

Son olarak Yunanistan Donanma Komutanı Çunis'in Türk Deniz Kuvvetleri'ni işaret ederek yaptığı, “İleriye gideceğiz, radikal adımlar atacağız ve ne kadar gidersek o kadar gideceğiz” sözleri ülkede geniş yankı uyandırdı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI YAPMIŞTI

 

 

Savaş çığırtkanlığı yapan Çunis'in o çıkışına, Yunanistan eski Dışişleri Bakanı ve Yeni Demokrasi Partisi Girit Milletvekili Dora Bakoyanni tepki gösterdi.

Action 24 radyo ve haber sitesinde katıldığı “Kontrastlar” programında konuşan Bokayanni, şu ifadeleri kullandı:

“Büyük savaş, savaşmamanın başarısıdır. Diplomatik olarak yalnız olduğumuzu söyleyenler ve Avrupa Birliği’ni eleştirenler bize diğer önerileri söylesinler."

"AKLINIZI BAŞINIZA ALIN"

"Ne istiyorlar, filoyu çıkarıp ateş etmemizi mi? Tüm bu anlayışlı analistlerin dış politika hakkında konuşmadan önce akıllarını başlarına almaları iyi olur. Sorumluluk duygusu olmasını bekliyorum".

"ALLAH AŞKINA ATEŞ ETMEYELİM"

"Dolayısıyla da, ne yapacaksak her şeyden önce Avrupa Birliği çerçevesinde yapmalıyız ve Filoyu Ege’ye çıkarmayalım ve Allah aşkına ateş etmeyelim”.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 65
  • garip 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunanlılar .savaş pozisyonu aldığında ege denizini kilitleyen teknolojik 3 adet alman yapımı denizaltıya güveniyor her şey bundan ibaret ve büyük Türk ordusunu bununla durduracağıñı sanıyorlar
    Cevapla
  • Kaan 4 yıl önce Şikayet Et
    deneyimn ve görün, bu sayade ege adalarını da alırız hiç olmazsa...
    Cevapla
  • şems 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa Yunanistan'ı yem edecek ve yunanistan asıl sefaleti yaşayacak
    Cevapla
  • Alper KARA 4 yıl önce Şikayet Et
    inanın o amiralleriniz öyle bir hata yaparsa değil birdaha egede gemi yüzdürmek.. Sandalla balığa bile çıkamıyacak korkuyu ilk 3 saatde göğüs kafeslerinin ( normalde orada yürek oluyor) içine kıyametede dek sokarız..!
    Cevapla
  • Adem 4 yıl önce Şikayet Et
    Söylemedi demeyin: Tüm egeyi kaybedersiniz. Denize bakmak için bile bizden izin alırsınız. En iyisi bükemediğiniz bileği öpmektir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı