Su-57 çıkışı! Korkutan sözler: Büyük savaş hazırlığı her şey bir gecede değişecek

Son Dakika... Rusya Genelkurmay Başkanı General Valery Gerasimov, Baltıklar ve Karadeniz'de ABD liderliğinde artan NATO askeri tatbikatlarını "ittifakın büyük bir askeri çatışmaya hazırlığı" olarak niteledi. Hipersonik füze Kinjal hakkında bilgi veren Rus komutan, 5. nesil Rus Su-57 uçaklarında testlerin ikinci aşamasına geçtiklerini söyledi. Gerasimov, terör örgütü YPG'nin bölgeden çekilmesi ile alakalı da konuştu.

GİRİŞ 18.12.2019 16:48 GÜNCELLEME 19.12.2019 10:01
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Rus Krasnaya Zvezda gazetesinde yayınlanan bir konuşmasında Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov, gündemdeki konular ile ilgili son dakika açıklamalarda bulundu.

 

Gerasimov, NATO'nun Baltıklar, Polonya ve Karadeniz bölgesindeki büyük ölçekli savaş tatbikatlarını hızlandırması, büyük bir çatışmaya hazır olduğunun göstergesi olarak değerlendirdi. Gerasimov açıklamasında, "Tatbikatlar, NATO'nun birliklerini büyük bir askeri çatışmaya girmesi için bilinçli bir şekilde eğittiğini gösteriyor" dedi. Rus komutan, ABD'nin askeri gücünü Rus sınırlarına doğru genişletmenin yanı sıra, Moskova'nın ulusal güvenliğine tehdit eden balistik füze rampalarını Avrupa'da yaymaya devam ettiğini belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov....

 

"BATI MEDYASI ALGI YAPIYOR"

Gerasimov, Rusya'nın normal şeffaf ve savunmacı bir şekilde yaptığı askeri oluşumların, Batı'nın medya organları ve hükümetleri tarafından "barışı tehdidi" olarak ele alındığını ve karalama kampanyası yürütüldüğünü belirtti.

"RUSYA BOŞ OTURMUYOR"

Rusya'nın, ABD ve NATO askeri birikimi karşısında boş bir şekilde oturmadığını belirten Gerasimov, mevcut hava savunma sistemlerini atlatabilen yeni silahlar geliştirildiğini hatırlattı. Bunlardan, havadan fırlatılan hipersonik füze olan Kinjal'ın Kuzey Kutbu da dahil bir dizi testi başarıyla tamamladığını doğruladı.

Hipersonik füze Kinjal...

"HER ŞEY BİR GECEDE DEĞİŞEBİLİR"

2050 yılına kadar büyük bir savaşın patlayabileceğine inanıp inanmadığı sorulduğunda Gerasimov, bağımsız aktörlere siyasi, ekonomik ve bilgi baskısı nedeniyle durumun "istikrarsız" olmasına rağmen, bir savaş için acil bir koşulun olmadığını söyledi. Gerasimov açıklamasının devamına, "Ancak, dünyadaki mevcut belirsizlik göz önüne alındığında, bu bir gecede değişebilir. Bu koşulların kontrolden çıkıp büyük ölçekli bir çatışmaya dönüşebilecek krizleri ortaya çıkarabileceğini göz ardı edemeyiz" sözlerini de ekledi. Bu durumu göz önünde bulundurarak, Batı ile Rusya arasında gerginliği yatıştırmanın önemine değinen Gerasimov, "Böylece düşmanca tehlikeli askeri olayların önüne geçebiliriz" dedi.

SU-57 AÇIKLAMASI

Gerasimov, 5. nesil olması beklenen Su-57 savaş uçaklarının testlerinin ikinci aşamasına geçildiğini söyledi. Rus komutan "5. nesil Su-57 uçaklarının denemeleri devam ediyor. Suriye'de yeniden test edildiler, bu testler esnasında da planlanmış tüm görevleri başarılı bir biçimde yerine getirdiler" dedi. Su-57 jetlerinden ilkinin Rus ordusunun kullanımına, bu yıl bitmeden girmesi planlanmış durumda. Rus ordusuna 76 adet Su-57 uçağı teslim edilecek.

PKK/YPG AÇIKLAMASI

Gerasimov, Rusya'nın PYD'nin Suriye-Türkiye sınırının 30 kilometre ötesine çekilmesine ilişkin yükümlülüklerini yerine getirdiğini dile getirdi. Gerasimov, "Rusya ve Türkiye liderlerinin 22 Ekim'de Soçi'de vardığı mutabakatın uygulanması, Suriye'nin kuzeydoğusundaki duruma istikrar kazandırmaya imkân sundu. PYD güçleri, Suriye-Türkiye sınırının 30 kilometre ötesine çekildi. Kobani ve Cezire kantonlarına Suriye sınır muhafızları ile Rus askeri polisi girdi" diye konuştu.

YORUMLAR 32
  • Analız 4 yıl önce Şikayet Et
    Emınım uzak kalırız en dogrusuda bu .
    Cevapla
  • Gökhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Hazırlandıkları savaş Rusya mı Türkiye mi?
    Cevapla
  • Ülkem 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünya savaşından bahsediyor
    Cevapla
  • Malatyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    At izi it izine karıştı. Ak denizde buyum ilkelerin ozellıkle notanun gemileri yıgıldı. Aslında bu rusyaya buyuk tehdit tabı Turkıye ye de. Natoda olsa ruslar gecılmez yenılmez
    Cevapla
  • lkjh 4 yıl önce Şikayet Et
    inşallah er yada geç abd rusya nato savaşı olur
    Cevapla
  • Hoca 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu soru niye sorulur? PKK çekildi mi? Cevap belli. Ulan ABD savaş diyorsun ula Suriye de ortaksın. Libya da ortaksın. Sen şunu de bakalım. Siz ortaklaşa T.C. ye mi göz diktiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! CANLI
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi