Katar ile İran arasında dikkat çeken temas! 'Arkanızdayız' mesajı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Malezya'da düzenlenen 2019 Kuala Lumpur Zirvesi kapsamında bir araya geldi. Ruhani, Katar'a yönelik her türlü baskı ve engellemeyi kınadıklarını belirtti.

Katar ile İran arasında dikkat çeken temas! 'Arkanızdayız' mesajı
Katar ile İran arasında dikkat çeken temas! 'Arkanızdayız' mesajı
GİRİŞ 19.12.2019 10:21 GÜNCELLEME 19.12.2019 11:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İran Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Ruhani ile Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Malezya'da düzenlenen 2019 Kuala Lumpur Zirvesi kapsamında bir araya geldi.

 

Görüşmede, Katar ile ülkesinin ilişkilerinin günden güne daha iyiye gittiğini vurgulayan Ruhani, iki ülkenin çeşitli alanlarda daha yakın ilişkiler kurması gerektiğini kaydetti.

Tahran ve Doha'nın mevcut ekonomik şartlarda birbirinin birçok ihtiyacını karşılama kapasitesinin bulunduğunu dile getiren Ruhani, "Ortak yatırım alanında iş birliği yapabiliriz" ifadesini kullandı.

 

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Bahreyn'in Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini dondurması ve hava sahalarını Doha'ya kapatmasıyla başlayan Körfez krizinde İran'ın Katar'ın yanında yer aldığını anımsatan Ruhani, "Katar'ın yanındaydık ve yanında olacağız. Katar'a yönelik her türlü baskı ve engellemeyi kınıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ise İran ile Katar arasında özel bir ilişki bulunduğunu vurgulayarak, ülkesine yönelik yaptırımlara karşı Tahran'ın tutumunu takdir ettiklerini ve unutmayacaklarını bildirdi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin ve temasların daha da artırılması gerektiğini belirten Al Sani, "İran ve Katar'ın kendilerine dayatılan bu zor şartları aşacaklarına inanıyorum" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • hop 4 yıl önce Şikayet Et
    iran yine kendi nefsi pesinde turkiye herkezi kucaklarken iran siiligi buyutmeyi ve irana daha fazla para gelmesinin derdinde. icinizdeki kin ve nefret oldugunu muddetce sizin turklere karsi hic bir halt yiyemezsiniz Allah izin vermez
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    iran olmasaydi simdi katarda yokuydy ve turkiyede yatirimda yokuydu..iran ambargoda hava sahasini katara asmasaydi katar cokdan iflas etmisdi ve suud simdi katarinda sahibi olmusdu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı