Akdeniz'de hamlelerin arkası kesilmiyor! Terör örgütlerine başvurdular

Libya'nın Atina büyükelçisi olan Menfi'yi "istenmeyen adam" ilan eden Yunanistan'ın, bu kez de Dışişleri Bakanı Dendias'ı Hafter ile görüşmeye gönderdiği ortaya çıktı. Mısır'da darbeci Sisi yönetiminin Dışişleri Bakanı olan Şükri ise, Türkiye'nin hamlelerini önlemek amacıyla PKK/YPG ile bir araya geldi.

Akdeniz'de hamlelerin arkası kesilmiyor! Terör örgütlerine başvurdular
Akdeniz'de hamlelerin arkası kesilmiyor! Terör örgütlerine başvurdular
GİRİŞ 22.12.2019 13:39 GÜNCELLEME 22.12.2019 13:39
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki haritaları değiştirmesi sonrasında Yunanistan, Mısır ve GKRY'nin hamleleri sürüyor.

 

 

Türkiye ve Libya Ulusal Mutabakat Hükûmeti’nin (UMH) arasında imzalanan mutabakat sonrasında Libya'nın Atina Büyükelçisi Muhammed Yunus Menfi’yi sınır dışı eden Yunanistan, darbeci General Halife Hafter’e üst düzey bir ziyarete hazırlanıyor. Mısır’daki Sisi rejimi ise Türkiye’ye karşı PKK/YPG’yi kullanmak için harekete geçti.

MEŞRU HÜKÛMETE SINIR DIŞI, HAFTER’İN AYAĞINA DIŞİŞLERİ BAKANI

 

 

Uluslararası tanınırlığa sahip UMH’ye karşı darbecilerin yanında saf tutan Yunanistan, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ı Halife Hafter’le görüşmeye gönderiyor.

Yunan basınından Pentapostagma’da yer alan haberde, Dendias’ın bugün Bingazi’ye bir “çalışma ziyareti” gerçekleştirerek Hafter’le görüşeceği yazıldı. Dendias henüz bölgeye gitmeden ziyaretin resmi olarak duyurulmayacağını yazan gazete, “Doğu Libya’nın lider kadrosuyla” yapılacak toplantıyı “stratejik bir adım” olarak nitelendirdi.

Türkiye ile UMH arasında imzalanan deniz sınırları, askerî ilişkiler ve sosyoekonomik anlaşmalara hazırlıksız yakalanan Yunan hükûmeti, bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Libya’nın Atina Büyükelçisi Menfi’yi “istenmeyen adam” ilân ederek ülkeyi terk etmesini istemişti.

SİSİ, PKK/YPG’Yİ KULLANMAYA HAZIRLANIYOR

Türkiye’nin Libya’daki tek meşru hükûmete verdiği siyasî ve askerî desteğin en çok rahatsız ettiği ülkelerden olan Mısır’daki Sisi yönetimi ise, Hafter’e gönderdiği tankın yanı sıra istihbarat yardımıyla destek olmaya çalışıyor.

Bunun yeterli olmadığını düşünen Sisi, kurmaylarıyla bir “olağanüstü durum toplantısı” düzenleyerek atacakları yeni adımları masaya yatırdı.

Yunan basınının iddiasına göre, söz konusu toplantıdan, “terör örgütü PKK/YPG’nin Türkiye içerisinde karışıklık çıkartması için desteklenmesi” kararı çıktı.

Mısır Dışişleri Bakanlığının resmî Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Sisi rejiminin Dışişleri Bakanı Sami Şükri'nin, terör örgütü PKK/YPG'nin sözde liderlerinden İlham Ahmed'le bir araya geldiğine ilişkin paylaşılan bir görüntü, bu iddiayı destekler bir nitelik kazandı.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 29
  • CEMİL 4 yıl önce Şikayet Et
    ulan sisi yatacak yerin yok , senin leşini piramitler bilem kabul etmez
    Cevapla
  • vatandaş. 4 yıl önce Şikayet Et
    Mısır mislüman sisi hırıstıyan dostu firavun darbe dümen oyun sonun yakındır ey firavun sonun....
    Cevapla
  • Altaylar 4 yıl önce Şikayet Et
    Mısır da ve Libya da hatırı sayılır sayıda Çerkez nüfus var. Bunlarla görüşme yapılabilir, sisi için son olabilir Çerkezler
    Cevapla
  • ferhat s 4 yıl önce Şikayet Et
    yeni birsey deyil
    Cevapla
  • gelecek 4 yıl önce Şikayet Et
    Sisi Allah'ın izniyle tepetaklak olacak ve Mısır ayaga kalkacak. zuim abad olamaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!