Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, AB’nin ve ABD’nin tüm kınamalarına ve yaptırımlara rağmen, yapımı tamamlanan Kırım Köprüsü’nde ilk demir yolu test yolculuğunu gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz günlerde Rusya Teknoloji ve Nükleer Denetim Ajansı tarafından yapılan duyuruda Krasnador’dan Kırım’a uzanan köprünün yapımının tamamlandığı açıklanmıştı. Yapılan açıklamada köprünün resmi açılışının 24 Aralık Salı günü Rusya lideri Vladimir Putin ve devlet yetkililerince yapılacağı da belirtildi. Putin, açılış için Kırım’a giderek trenle Rusya’nın Krasnador Bölgesi’ne doğru yola çıkacak. Ancak, resmi açılıştan önce Putin, bugün ilk test yolculuğunu gerçekleştirdi ve Kırım Köprüsü’nde Kerç Boğazı açıklarında tren yolculuğu yaparak Taman’a ulaştı. Rusya Federasyonu’na bağlı yayın kuruluşları, yapılan yolculuğu canlı yayınladı.

"Hareketi başlatmıyoruz, yeniliyoruz"

Vladimir Putin yaptığı açıklamada, “Hareketi başlatmıyoruz sadece yeniliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Geçtiğimiz yıl bu köprü üzerinden araç geçişlerine izin verilmişti ancak tren seferleri bekletiliyordu. Köprünün 3 milyar dolardan fazla tutan maliyeti devlet bütçesi tarafından karşılandı.

PEŞ PEŞE ÇOK SERT TEPKİLER

 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yapımı tamamlanan Kırım Köprüsü’nde ilk demir yolu test yolculuğunu gerçekleştirmesinin ardından AB ve Ukrayna'dan peş peşe çok sert tepkiler geldi.

Yorumlar 7 Yorum Var
  • isimsiz 26.12.2019 00:18
    tren mi at arabası mı belli değil, yoğurt koysan ayran olur :D Kırım Tatar yurdudur defol Rus!..
  • Tyfn 24.12.2019 19:39
    Lan sadece avrupa değil bizim de itiraz etmemiz gerek. Kırım islam toprağıdır putin üstüne yatıyor
  • Abdullah 24.12.2019 12:47
    Adam ülkesi ve milletinin menfaati için avrupa birliğine de amerikaya da rest çekmiş. Doğrusu övülmeye layık bir hareket.
  • Neşet Ertaş 24.12.2019 09:16
    Bizdeki chp liler gibi istemezük diyen yok
  • dayı 24.12.2019 09:07
    tren çok sallanıyor
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek