Son dakika haberi: Arap Birliği'nden skandal Türkiye çıkışı

Son dakika haberi: Her fırsatta Türkiye aleyhine yaptığı açıklamalarda gündeme gelen Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt, yine tepki çeken ifadeler kullandı. Türkiye'nin bölgede nüfuzunun artmasından dolayı endişelendiğini söyleyen Gayt'ın sözleri tartışma konusu oldu.

Son dakika haberi: Arap Birliği'nden skandal Türkiye çıkışı
Son dakika haberi: Arap Birliği'nden skandal Türkiye çıkışı
GİRİŞ 25.12.2019 20:03 GÜNCELLEME 25.12.2019 20:26
Bu Habere 122 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Arap Birliği'nden, Orta Doğu ve Türkiye hakkında tepki çeken açıklamalar geldi. Birliğin Genel Sekreteri Ahmet Ebu Gayt'ın, Türkiye hakkındaki skandal sözleri uluslararası kamuoyunda da tartışma konusu oldu. 

 

 

Emirlik'in Stratejik Çalışmalar ve Araştırma Merkezi'nde bir sempozyumda konuşan Ebu Gayt, Türkiye ve İran'ın bölgede artan nüfuzundan dolayı endişe duyduğunu söyledi. Aralık ayının ortasında da İran ve Türkiye'yi Arap ülkelerinin işlerine karışmakla eleştiren bir dönem Mısır'ın Dışişleri Bakanı olarak da görev yapan Ebu Gayt, Türkiye'ye yönelik hazımsızlığını dile getirdi.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmet Ebu Gayt.

 

 

GAYT'IN SÖZLERİNİ İSRAİL BASINI BİLE ELEŞTİRDİ

İsrail basını Osmanlı ve Pers devletlerinin Orta Doğu'da geçmişte de söz sahibi olduğunu söyleyerek Arap Birliği Genel Sekreteri'nin sözlerinin hatalı olduğunu vurguladı. İsrail'in çok okunan gazetelerinden Jerusalem Post, "Pers ve Osmanlı İmparatorluğu, tarihte bölgeyi domine etmişlerdir. Dolayısıyla Türkiye ve İran'ın Suriye ve Irak üzerinde etkisi olması bir anomali değil" şeklinde gelişmeyi değerlendirdi.

BARIŞ PINARI'NA DA KARŞIYDI

Arap Birliği, Türkiye'nin terör koridorunu yok etmek amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na "operasyon kabul edilemez" diyerek tepki göstermişti.

YORUMLAR 122
  • Emine 4 yıl önce Şikayet Et
    Satılmış köpekler MÜSLÜMANLAR size bu dünyayı dar edecek
    Cevapla
  • Emine 4 yıl önce Şikayet Et
    Satılmış köpekler boşuna havlamayım MÜSLÜMANLAR sizin kabusunuz olacak
    Cevapla
  • Kalender 4 yıl önce Şikayet Et
    Ulan şeref yoksunu Müslüman bozuntusu, münafık. Bölgede Türkiyenin değil de abd nin israilin müfusu artınca kına mı yakacaksın. Onların nüfusu arttıkça Müslümanlar zulüm görüyor işte. Eğer sen samimi bir Müslüman olsan Müslüman bir devletin nüfusunun artmasından rahatsız olmazsın.
    Cevapla
  • DİKTATÖR BRLİĞİ 4 yıl önce Şikayet Et
    ARAP BİRLİĞİ Mİ? Diktatörler Birliği arapları ve islamı engelliyor. ARAPLARIN VE İSLAMIN BİRLİĞİNİ DİKTATÖRLER BİRLİĞİYLE ENGELLİYORLAR.......
    Cevapla
  • Ferhat 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah size fırsat vermesin. Arap birliğiymiş. Hayatınız boyunca hiç birlik oldunuzmu ki. Ebu cehilin torunları. Sizin de defteriniz dürülecek az kaldı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!