Mescid-i Aksa'ya 2019 yılında yaklaşık 30 bin Yahudi baskın düzenledi

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, 2019 yılında yaklaşık 30 bin fanatik Yahudi’nin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediğini bildirdi.

Mescid-i Aksa'ya 2019 yılında yaklaşık 30 bin Yahudi baskın düzenledi
Mescid-i Aksa'ya 2019 yılında yaklaşık 30 bin Yahudi baskın düzenledi
GİRİŞ 31.12.2019 22:36 GÜNCELLEME 31.12.2019 22:42
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, 2019 yılında yaklaşık 30 bin fanatik Yahudi’nin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediğini açıkladı.

Ürdün Vakıflar, Mukaddesat ve İslami İşler Bakanlığına bağlı olan Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Başkanı Şeyh Azzam el-Hatib yaptığı yazılı açıklamada, fanatik Yahudilerin baskınlarının; binlerce İsrail askeri, özel güçler ve istihbarat elemanlarının koruması eşliğinde gerçekleştirildiğini ifade etti.

Tüm veri ve istatistiklerin Mescid-i Aksa'ya ve çevresine yönelik ihlallerde artış yaşandığına işaret ettiğini kaydeden Hatib, "2019 yılında 29 bin 610 fanatik Yahudi, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek Harem-i Şerif'in hürmetini ihlal etti." ifadelerini kullandı. 

İsrail yönetimi 2003'ten itibaren Yahudi yerleşimcileri, polis korumasında Aksa'nın avlusuna alıyor ve zaman zaman Müslümanların girişlerine yaş sınırlaması getiriyor. Birçok radikal İsrailli örgüt ve siyasetçi, üzerinde daha önce iki kez yıkılan bir Yahudi tapınağının bulunduğuna inandıkları Harem-i Şerif'in kendileri için de ibadete açılması çağrısında bulunuyor.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.

Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor.

YORUMLAR 12
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah lanet etsin...Zulüm karşısında susanları da....
    Cevapla
  • Bahri 4 yıl önce Şikayet Et
    Batı dünyası palavracılar Birliği. Hiçbir işe yaramayan sadece kendi Halklarının huzuru için ve her fırsatta Müslümanları aşağılayıcı tavır takınarak yahudi zulmüne göz yuman bir oluşum. Açık açık Müslümanlar katlediliyor. Buna Rusya da aktif olarak destek veriyor. Millet olarak şunu bilmemiz lazım bu tablo hiç iyi değil. Bırakın sağ sol didişmesini devletimize sahip çıkalım.
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Orasi yahudilerin topragi. Eserler onlarin atalarina ait!!! Tüm peygamberler zaten yahudi soyundan. Cahil kalmayin. Arastirip ögrenin.
    Cevapla
  • Selami 4 yıl önce Şikayet Et
    Ehli kitapçı sen ve onlar beraber Cehennemin dibinde orası kimin toprağı imiş öğreneceksiniz gerçeklerin söylendiği hakimin Allah olduğu O gün gelecek daha 70-80 yıl önce gemilerle taşınıp getirildiler ehli Cehennem Yahudiler
    Cevapla
  • emin.. 4 yıl önce Şikayet Et
    Eğer Allah a verdikleri sözü tutmuş olsalardı evet vaadedilmiş topraklar onlarındı..araştırmış ama öğrenememişsin
    Cevapla
  • yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    defol git
    Cevapla
  • Yılmaz ismet 4 yıl önce Şikayet Et
    Lanet Kavim Sonun Yaklaşıyor Bekle
    Cevapla
  • sinan 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah ın belaları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
Harita paylaşıldı! Çok sayıda il için peş peşe uyarılar