Son dakika: Trump, yeni bir krizin fitilini ateşledi!

Son dakika haberi: Dünyanın kilitlendiği krizle ilgili peşe peşe açıklamalar geliyor. İran'daki gösterilerde eylemcilerin yere resmedilen ABD bayraklarına basmadan etrafından dolaşarak geçmesi ile ilgili Twitter hesabından paylaşım yapan Trump, şaşkınlığını gizlemeyerek övgü dolu sözler sarf etti. Trump, dakikalar sonra yaptığı yeni açıklamasında ise yeni bir krizin fitilini ateşledi.

GİRİŞ 14.01.2020 00:51 GÜNCELLEME 14.01.2020 00:57
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: ABD-İran geriliminde her iki taraftan da peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor.

İran'da yönetim karşıtı gösterilerde eylemcilerin yerdeki ABD bayrağına basmamasına atıfta bulunan Trump, olayı "büyük bir gelişme" olarak tanımlayan Trump'tan fitilini ateşleyecek yeni bir açıklama geldi.

İRAN'DA DİKKAT ÇEKEN GÖRÜNTÜLER

İran tarafından "yanlışlıkla" düşürüldüğü belirtilen Ukrayna Hava Yolları'na ait yolcu uçağında hayatını kaybedenleri anmak için düzenlenen törenler, rejim karşıtı protestolara dönüştü. Protestolar sırasında ise dikkat çeken bir görüntü kameralara yansıdı. Eylemcilerin büyük çoğunluğunun, yere resmedilmiş ABD ve İsrail bayraklarına basmadan etrafından dolaşarak geçmesi ise dikkat çekti.

Tahran'da Trump'ı şaşırtan görüntüler


TRUMP BU OLAYA ÇOK ŞAŞIRDI

Protestocuların ABD bayrağına basmadan etrafından dolaşarak geçmesi ABD Başkanı Donald Trump'ın da dikkatini çekti. Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Harika! İranlı protestocular Büyük Amerikan Bayrağımıza basmayı ya da herhangi bir şekilde aşağılamayı reddetti. Bayrağı ezmek yerine etrafından dolaştılar. Büyük ilerleme!" ifadelerini kullandı.



TRUMP'TAN BİR SON DAKİKA AÇIKLAMASI DAHA!

ABD Başkanı Donald Trump, öldürülen İranlı General Kasım Süleymani'nin “korkunç geçmişe” sahip olduğunu ve ABD'ye yakın bir tehdit oluşturup oluşturmamasının önem taşımadığını belirtti.

İran haberleri

YENİ BİR TARTIŞMANIN FİTİLİNİ ATEŞLEDİ

Süleymani'ye düzenlenen ABD hava saldırısını ve zamanlamasını sorgulayan Demokratlara tepki gösteren Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Demokratlar ve yalancı medya, 20 yıldır yapılması gereken şeyi sırf ben yaptığım için terörist Süleymani'yi mükemmel bir insanmış gibi göstermeye çalışıyor. Ekonomik veya askeri alanda yaptığım her şey aşırı sol Demokratlar tarafından küçük görülüyor. Hiçbir şey yapmayan Demokratlar." ifadelerini kullandı.

İran-ABD haberleri

 

Öte yandan Süleymani'nin, ABD için acil bir tehdit oluşturduğunu kaydeden Trump, şu değerlendirmede bulundu:

"Yalancı haber medyası ve Demokrat ortakları, Süleymani'nin ABD'ye yönelik yakın bir saldırı girişimi içinde olup olmadığını araştırıyor. Cevap, güçlü bir evet, ancak (Süleymani) korkunç bir geçmişe sahip olduğu için bunun bir önemi yok."



İRAN: BÜYÜKELÇİLİK KAPATILABİLİR

İran, İngiltere'nin Tahran Büyükelçisi Rob Macaire'in olaylara müdahalesini sürdürmesi halinde, elçiliğin kapatılabileceği sinyalini verdi.

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Macaire'in rejim karşıtı gösteriye katılması "yasa dışı ve profesyonelliğe aykırı" şeklinde nitelendirilerek, "İran, Macaire'in içerideki bir gösteriye şüpheli katılımını ve İngiliz makamlarının uygunsuz açıklamalarını şiddetle kınamaktadır." ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: HABER7 / AJANSLAR
YORUMLAR 56
  • Şamxal Əliyev 4 yıl önce Şikayet Et
    Aman Türkiyə və Azərbaycan İranda gedən ABD təcavüzünün qarşısını almaq üçün var gücünü sərf etməlidir,əks təqdirdə???
    Cevapla
  • gresunlu 4 yıl önce Şikayet Et
    abd, trump iyice zıvanadan çıkmışlar inşaallah sonları geldi
    Cevapla
  • Nail 4 yıl önce Şikayet Et
    demek ki onlar iranlı değil abd nin tuutuğu paralı eşkiyalar o yüzden abd bayarağına basmıyor
    Cevapla
  • Şamxal Əliyev 4 yıl önce Şikayet Et
    Bəli onlar ABD nin cəsuslarıdır ,İranı İraq kimi zəiflətmək ,sonra Türkiyəyə qarşı açıq müharıbə etmək,onda türkiyə düşmənlərlə mühasirə olunmuş olacaq və.
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey Amerika birleşik devletleri zulüm devleti , Israilin jandarması! Yıkıl gitde bu dünya büyük bir zulümden kurtulsun. Yaşasın cehennem zalimler için. Abd yaptığı katliamların cezasını çekecek.
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına bir rahat dur be adam bee
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!