İstifa etmişti... Medvedev'in yeni görevi belli oldu

Rusya'da başbakanlıktan istifa eden Dimitri Medvedev’in yeni göre Güvenlik Konseyi Başkan Vekilliği oldu. Rusya Devlet Başkanı Putin, daha önce Medvedev'i bu göreve atayacağını duyurmuştu.

İstifa etmişti... Medvedev'in yeni görevi belli oldu
İstifa etmişti... Medvedev'in yeni görevi belli oldu
GİRİŞ 17.01.2020 00:09 GÜNCELLEME 17.01.2020 00:13
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başbakanlıktan istifa eden Dimitri Medvedev’i Güvenlik Konseyi Başkan Vekilliğine atadı.

 

 

Rusya'da Kremlin Basın Servisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Rusya Başbakanlığı görevinden istifa eden Dimitri Medvedev'in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından Güvenlik Konseyi Başkan Vekilliğine atandığı duyuruldu. Putin'in ilgili kararnameyi gece saatlerine doğru imzaladığı açıklanırken Medvedev'in yeni görevi kesinleşmiş oldu.

Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyinin Başkan Vekilliğinde bulunan Medvedev aynı zamanda başkan yardımcısı olarak anılacak ve Putin'in katılmadığı konsey toplantılarına da Putin adına vekalet edecek.

Öte yandan Rusya hükümeti hafta ortasında Putin'in yeni anayasa için referandum çağrısından sonra istifa etmiş, Başbakan Dimitri Medvedev ise istifa gerekçesini yeni anayasa çalışmalarının önünün açılması olarak belirtmişti.

Rusya Devlet Başkanı Putin de başbakan olarak Mihail Mişustin'i atarken yol arkadaşı olarak bilinen Dimitri Medvedev'i ise Güvenlik Konseyi Başkan Vekili olarak atamış oldu.

 

 

YORUMLAR 3
  • ahmet kalender 4 yıl önce Şikayet Et
    bak ruslar birini satmiyor ama reisi yol arkadaslari yari yolda birakti. ama halk seninle reis
    Cevapla
  • hazer inegöl 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ya hayırlı olsun...hemen atama yapıldı...bizde binali yıldırım ortada kaldı.reis bir an önce onu yardımcı olarak atamalı.fuat oktay gitmeli acilen...
    Cevapla
  • Orhan Aydın 4 yıl önce Şikayet Et
    Fuat Oktay neden gidiyor? oldu sen iki seçim kaybet birde başkan yardımcısı ol oldu oldu gözlerim doldu Biraz gençlerin önü açılsın sıkıldık artık emekliliği gelmiş adamları görmekten...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti