Yunanistan'dan AB'ye Libya tehdidi: Her çözümü veto edeceğiz

Berlin'de yapılması planlanan Libya Konferansı'nda davet edilmeyen Yunanistan, AB'nin Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti ile Türkiye'nin imzaladığı mutabakatı geçersiz ilan etmemesi halinde Brüksel ve Trablus arasında imzalanacak her türlü anlaşmanın veto edileceğini açıkladı.

Yunanistan'dan AB'ye Libya tehdidi: Her çözümü veto edeceğiz
Yunanistan'dan AB'ye Libya tehdidi: Her çözümü veto edeceğiz
GİRİŞ 17.01.2020 10:12 GÜNCELLEME 17.01.2020 14:30
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Alpha TV'ye konuşan Başbakan Miçotakis, 19 Ocak Pazar günü düzenlenecek ve aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 11 devlet ve hükümet başkanı ile Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Afrika Birliği ve Arap Ligi temsilcilerinin katılacağı konferansla ilgili konuştu.

 

 

Yunanistan'ın, konferansta 'Türkiye'yle imzalanan mutabakatı iptal etme önkoşulu içermeyen hiçbir siyasi çözümü kabul etmeyeceğini' söyleyen Miçotakis, Atina’nın davet edilmemesinden yakınarak, yapılanın ‘yanlış’ olduğunu savundu.

Avrupa Birliği'ndeki mevkidaşlarına, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel'e ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'e Libya konusunda ülkesinin tavrını anlatan birer mektup gönderdiğini anlatan Miçotakis, “Libya’daki çıkarlarımızdan ayrı olarak, mektuplar Türkiye ile Libya arasındaki kabul edilemez mutabakata odaklanıyor” dedi.

 

 

Miçotakis, bugün Almanya Başbakan Angela Merkel’le bir telefon görüşmesi gerçekleştireceğini de ekledi.

TÜRKİYE SİSMİK GEMİ GÖNDERİRSE, NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ

Türkiye'nin Yunan karasularına sismik gemi göndermesi durumunda ne yapacağını da sorulan Miçotakis, "Ne gerekiyorsa" diyerek, 'böyle bir olasılıktan kaçınmak için elinden geleni yapacağını ve Türkiye'yle iletişim kanaların hala açık olduğunu' belirtti.

YORUMLAR 17
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    yorgo noldu cigermi yedin nittin? sonra demedi deme adama enteri geydiriler hah
    Cevapla
  • maho 4 yıl önce Şikayet Et
    Eceli gelen it ..... duvara işermiş.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunanlılar fazla uğraşmaya başladı yarim maçlık canınız var 45dk.haritadan sileriz yunanistan diye bir ülke yok olur attığınız adımlara dikkat et.nüvit akış.
    Cevapla
  • Rammmbo 4 yıl önce Şikayet Et
    İngilizlerin gazına gelip havlamayın. Yine EGE denizi telef eder sizi
    Cevapla
  • osmanli27 4 yıl önce Şikayet Et
    bitmis tükenmis yunanin son cabalari yükseliste olan türkiyeyi savasa cekmek istiyo bence ite köpege uymamasi lazim türkiyenin..mit işini bilit bu konuda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor