Maduro'dan darbe itirafı! Biliyordum ama müdahale etmedim

Nisan 2019'da kendisine karşı hazırlanan darbe girişiminden 6 gün önce haberdar olduğunu belirten Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, hainleri açığa çıkarmak ve olası bir kalkışmanın boyutlarını anlamak için hiçbir müdahalede bulunmadığını söyledi.

Maduro'dan darbe itirafı! Biliyordum ama müdahale etmedim
Maduro'dan darbe itirafı! Biliyordum ama müdahale etmedim
GİRİŞ 19.01.2020 15:29 GÜNCELLEME 19.01.2020 15:29
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Washington Post gazetesine röportaj veren Nicolas Maduro, geçen yıl düzenlenen darbe girişimi hakkında detaylı açıklamalar yaptı.

Maduro, "Şahsıma yönelik komployu 6 gün önce öğrendim. Ancak hainleri açığa çıkarmak ve olası bir kalkışmanın boyutlarını anlamak için hiçbir önlem almadım" dedi.

Muhalefetin kendi saflarında gördüğü Venezüella Yüksek Mahkemesi Başkanı Michael Moreno ile Savunma Bakanı Vladimir Padrino'nun, buna rağmen komplonun tüm detaylarını kendisine bildirdiğini anlatan Maduro, "20 Nisan'da yaptığımız bir toplantı sırasında dönemin Venezüella İstihbarat Servisi Başkanı Christopher Figuera'nın kendisini destekleyenlerin safına geçtiğini söylediler ve onu görevden almamı tavsiye ettiler. Ancak Figuera için tuzak kurmaya karar verdim. Bunun sonucunda önce Kolombiya'ya, oradan da ABD'ye kaçmak zorunda kaldı" ifadelerini kullandı.

Komployu düzenleyen hainlerin ne kadar ileri gideceğini görmek için hiçbir önlem almadığını ve komployu 24 saat kala çökertmeyi planladığını kaydeden Maduro, ancak muhaliflerin darbe girişimine planlanandan erken başladığının altını çizdi.

Washington Post, darbe girişiminin 1 Mayıs'ta yapılmasının planlandığını ancak bu tarihin bir gün önce alındığını yazdı.

YORUMLAR 5
  • dogrusu 4 yıl önce Şikayet Et
    maduro = magdur o çok masum
    Cevapla
  • Hakkı 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapacaktın bir çukukataya bir tanker benzin verilen ülkende kendi milleri komşu ülkelerde aç sürünüyor hele söyle gerçekten ne yapacaktın zırto....
    Cevapla
  • sel yaz 4 yıl önce Şikayet Et
    hakkı herhangi bir sıkıntı yok degilmi , 2x 2 : ? 2+ 2 : ?
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Bos insan oldugun yorumundan belli cahil olma
    Cevapla
  • of61 4 yıl önce Şikayet Et
    pardon ! ne dediğiniz anlaşılmadı daha düzgün türkçe ile yazabilirmisiniz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor