ABD'den son dakika 'Libya' açıklaması

Son dakika: ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Berlin'deki Libya Konferansı'nda ortaya çıkan atmosferden ümitli olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başkan Putin'in, samimi taahhütleri oldu. Riskleri azaltıp ateşkesi hayata geçireceklerini dile getirdiler." ifadesini kullandı.

GİRİŞ 20.01.2020 08:05 GÜNCELLEME 20.01.2020 08:34
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Libya Konferansı'na katılan Pompeo, bu ülkeden dönüşünde uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Konferansta kapsamlı bir ateşkese doğru önemli mesafe kat edildiğini bildiren Pompeo, "Hala yapılacak çok iş var. Karmaşık bir savaş alanı fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başkan Putin'in, Başbakan Merkel'in ve BM Özel Temsilcisi Selame'nin samimi taahhütleri oldu. Riskleri azaltıp ateşkesi hayata geçireceklerini dile getirdiler." dedi.

"Artık daha az şiddet olacağı konusunda ümitliyim"

Pompeo, süreci yakından takip etmeyi sürdüreceklerini belirterek, "Artık daha az şiddet olacağı konusunda ümitliyim." ifadesini kullandı. Pompeo, ilgili tüm tarafların Libya bağlamındaki silah ambargosuna uymalarını beklediğini dile getirdi.

 

 

BM Libya Özel Temsilcisi Gassan Selame'nin ülkedeki taraflarla görüşmelerine devam edeceğini vurgulayan Pompeo, bugün düne göre daha pozitif bir noktada olduklarını söyledi.

ABD'nin Libya'daki pozisyonunu "Amerika'nın Libya'da terörle mücadele bağlamında çıkarları var. Ayrıca Libya'da önemli enerji fırsatları mevcut." sözleriyle özetleyen Pompeo, Libya'da siyasi bir çözüm için diplomatik çabalarını sürdürecekleri mesajını verdi.

Libya'da kalıcı ateşkes ve siyasi sürecin başlatılması amacıyla Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Libya Konferansı'nın sonuç bildirgesinde, ateşkesin yanı sıra taraflara ve destekçilerine askeri faaliyetlerine son vermeleri ve BM silah ambargosuna uyma çağrısında bulunulmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • VATANDAŞ 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye diplomasiyle oyalanmayıp bir an önce DERNE ve TOBRUK'u Hafter'den alsın. O zaman diplomasi yapmak da çok kolaylaşır. Hafter'in buraları elinde tutamayacağı anlaşılırsa Mısır ordusuna bu sahilleri işgal ettirecekler. Mısır Türkiye ile anlaşma yapmayacağına göre Türkiye Libya'nın her yerine hakim de olsa bir işe yaramaz, yapılan anlaşma da çöpe gider. Yunanistan ve israilin yolu açılır.
    Cevapla
  • aziz y 4 yıl önce Şikayet Et
    düşünsenize,Kaddafi gibi (diğerleri ile kıyaslamayın..saddam..husnu mubarek vs..)..bugün Libyanın başında olsaydı..esad öğütleri dinleyip muhaliflere yol verseydi..yani Türkiye 2011 değil 2020 Türkiyesi...inanın tüm bölge çok farklı olurdu..
    Cevapla
  • CCC 4 yıl önce Şikayet Et
    Keşke sizde samimi olsanız dünyada savaş olmaz
    Cevapla
  • Salih 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne ateşkesi Hafter şiddeti bombalıyor. Rusya Hafter için zaman kazandı bizim izleyeceğimizi bildiği için İdlib'te olduğu gibi yine olan müslüman halka olacak...
    Cevapla
  • kahramanmaraş. 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey müslümanlar uyanın, Allah'ın verdiği nimetleri hırıstiyan ve yahudilerle paylaşmayın. Dünyadaki müslüman ülkelerle çalışın. Birlikten kuvvet doğar. Orta doğunun yer altı zenginliklerini başkalarına yedirmeyin. Yazık bundan da hesap sorulacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...