Irak Cumhurbaşkanı'na tehdit! Trump ile görüşürsen...

Irak'taki Hizbullah Tugayları, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih’e “ABD Başkanı Trump ile görüşürsen seni Bağdat’tan kovarız” uyarısında bulundu.

Irak Cumhurbaşkanı'na tehdit! Trump ile görüşürsen...
Irak Cumhurbaşkanı'na tehdit! Trump ile görüşürsen...
GİRİŞ 22.01.2020 11:49 GÜNCELLEME 22.01.2020 11:51
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’na katılmak üzere İsveç’e geldi.

 

 

Cumhurbaşkanı Salih’in zirve toplantısı kapsamında ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesini reddeden Hizbullah Tugayları, Salih’i görüşme konusunda uyardı.

Iraklı Hizbullah Tugayları Emniyet Sorumlusu Ebu Ali el-Askeri sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada “Berhem Salih’in ahmak Trump ve ona eşlik eden katiller çetesi ile görüşmemesi gerektiğini vurguluyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Salih’in Trump ile görüşmesini Irak halkının iradesine karşı çıkmak olarak nitelendiren el-Askeri, Salih’i hedef alarak “Trump ve çetesinin döktüğü masum kanları göz ardı ettiği için Iraklıların buna karşı bir tutumu olacak. O zaman size hoş gelmediniz diyeceğiz. Sizi onurlu ve şanlı Bağdat’tan özgür evlatlarımız kovacak” ifadelerini kullandı.

 

 

Geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray, Trump’ın Davos’ta Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Irak Kürt Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile görüşeceğini açıklamıştı. Öte yandan geçtiğimiz yılın sonunda Kerkük'teki bir üsse düzenlenen roket saldırısında bir ABD vatandaşı müteahhitin ölmesi üzerine ABD, Irak'taki Hizbullah Tugayları'nı bombalamıştı. Ayrıca ABD, Irak’taki üslerine düzenlenen roketli saldırılardan Hizbullah Tugayları’nı sorumlu tutuyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • sakaryalı 4 yıl önce Şikayet Et
    ırağı törerist guruplarla işgal eden iran ve hizbul denen iblisler terk etmesi gerek ha iran ha amerika ikiside müslüman katili
    Cevapla
  • Eyüboğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir taraftan haşdi şabi, bir taraftan hizbuşşeytan tugayları. Irak işgal edilerek aslında irana peşkeş çekilmiş. Bakmayın amerika ile iranın birbirlerine havlamalarına!
    Cevapla
  • karadenizli 4 yıl önce Şikayet Et
    İran sürekli siyonizm diyor,ortada icraat yok
    Cevapla
  • abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    senin ülken viran olmuş , her türlü pisliğe boğazına kadar batmış sın bırak fitneyi . Sen bu düşüncelerle siyonizimden madalya almayı bile hak ediyorsun..
    Cevapla
  • CCC 4 yıl önce Şikayet Et
    Herkes herkese küsmüş ne olacak bu ümmetin hali birlik olunda barış getirin şu bölgeye
    Cevapla
  • 987 4 yıl önce Şikayet Et
    haklılar ırak cumhurbaşkanında birazcık nefis olsa ülkesini işgal eden alçakların tümünü hemen anında gönderirdi çoktan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!