'Gloria' ölümleri peş peşe getirdi

İspanya'yı son 4 gündür etkisi altına alan ve "Gloria" adı verilen kasırga, 9 kişinin ölümüne ve 80'den fazla kişinin de yaralanmasına neden oldu.

GİRİŞ 22.01.2020 19:32 GÜNCELLEME 23.01.2020 07:49
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ülkenin özellikle doğusundaki Katalonya, Valensiya, Aragon ve Murcia bölgelerinde etkili olan yoğun kar, şiddetli yağmur ve fırtına yaşamı adeta felç etti.

 

 

Kasırga nedeniyle 9 kişinin hayatını kaybettiği, 80'den fazla kişinin yaralandığı ve 4 kişinin de kayıp olduğu bildirilirken, Sivil Koruma ekipleri, 112 Acil Yardım hattına  1200'den fazla çağrı geldiğini duyurdu.

 

 

Katalonya ve Valensiya açıklarında denizde dalga boyunun 14 metreyi bulduğuna dikkati çeken yetkililer, kasırganın yarattığı zararın bir kaç milyon avro olduğunu belirtti. 

HASAR ÇOK BÜYÜK

Katalonya Özerk Yönetimi Limanlar Müdürlüğü, Barselona ve Tarragona limanlarındaki hasarın 7 milyon avroyu bulduğunu açıkladı.

Katalonya'da hala 30 binden fazla kişinin elektriksiz kaldığı, çok sayıda yolun çöktüğü ya da kardan dolayı kapandığı kaydedildi. 

Ayrıca şiddetli yağışın etkisiyle su seviyesi yükselen Katalonya ve Aragon bölgelerinden geçen Ebro Nehri'nin bölgede su baskınlarına neden olduğu ve çok ciddi maddi zararlar oluştuğu ifade edildi.

İspanya'yı terk etmeye başlayan Gloria Kasırgası, ülkede son yıllarda görülen tahrip gücü en yüksek kasırgalardan biri oldu.

YORUMLAR 3
  • Arena 4 yıl önce Şikayet Et
    Arena denilen yerde matador adındaki zalimin bıçaklarla öldürdüğü vede zevkler seyrettiğiniz o masum boğaların ahı çıkıyor vede daha çok beter olacaksınız..
    Cevapla
  • SAMİ 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlık çığırından çıktı hizaya gelmeleri lazım
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle biz Müslümanların hizaya gelmesi lazım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor