Her satırı korkunç! Suudi Arabistan Kur'an-ı Kerim'i değiştirdi

Suudi Arabistan'a bağlı Kral Fehd Akademisi tarafından basılan Kur'an-ı Kerim'in İbranice mealinde skandallara rastlandı. Mealde, 300 ayetin değiştirildiği öğrenildi.

Her satırı korkunç! Suudi Arabistan Kur'an-ı Kerim'i değiştirdi
Her satırı korkunç! Suudi Arabistan Kur'an-ı Kerim'i değiştirdi
GİRİŞ 27.01.2020 13:46 GÜNCELLEME 28.01.2020 12:47
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

Filistin haber ajansı Shehab'ın aktardığı habere göre, Suudi Arabistan'a bağlı Kral Fehd Akademisi tarafından basılan Kur'an-ı Kerim’in İbranice mealinde skandallara rastlandı.

 

KUR'AN-I KERİMİN İBRANİCE MEALİNDE SKANDALLAR

"Ilımlı İslam" adı altında ülkede bazı değişlikleri hayata geçiren Riyad yönetimi, Kur'an-ı Kerim'i tahrif etti. Suudi Arabistan Kraliyet Ailesine bağlı olarak dünya geneline dağıtılan Kur'an-ı Kerim'lerin tetkikini yapan Kral Fehd Akademisi'nin tam 300 farklı hatayı Kur'an-ı Kerim'in İbranice tercümesine yerleştirdiği ortaya çıktı.

EFENDİMİZ HZ.MUHAMMED'İN (S.A.V.) İSMİ SİLİNDİ

Shehab'ın aktardığına göre, Peygamberimiz Hazreti Muhammed (SAV)'in ismi İbranice tercümeden çıkarılırken, Mescid-i Aksa ise "heykel" olarak değiştirildi. Çevirisi Esad Nemr Basul tarafından yapılan İbranice mealdeki hataların Yahudilerin kutsal kitabı tahrif edilmiş Tevrat'a paralel olarak yapılması dikkat çekti. İsrail ile yakın ilişki içindeki Suudi Arabistan Kraliyet Sarayı'nın Kur'an-ı Kerim'i tahrif ederek İsrail ile daha fazla yakınlık kurmak istediği öğrenildi.

MESCİD YERİNE HEYKEL

Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'in İbranice tercümesinde, İsra Suresi'nin 7'nci ayetinde geçen "(…) Daha önce girdikleri gibi yine mescide girsinler (…)" ifadesindeki "mescid" kelimesi yerine "heykel" kelimesi kullanılmış. Kur'an-ı Kerim ayetindeki bu tahrifin, Siyonistlerin inancına paralellik arz etmesi ise dikkat çekti. Siyonistlere göre, Mescid'i Aksa'nın altında "Süleyman heykeli" bulunuyor.

SKANDALIN ORTAYA ÇIKMASINDAN SONRA AKADEMİ MEALİ KALDIRDI

Shehab'ın skandalı ortaya çıkarmasından sonra, Kral Fehd Akademisi tarafından basılan Kur'an-ı Kerim'in İbranice meali web sitesinden kaldırıldı. Akılalmaz olayın kasıtlı mı yoksa tercüme hatası mı olduğu henüz netlik kazanmış değil...

Milli Gazete

YORUMLAR 109
  • Aydın 2 yıl önce Şikayet Et
    Kontrol edenler tam doğrusunu ne kadar biliyor ki? Hatalı olan bir şeyi önceden, binlerce kişi tarafından farklı şekilde değiştirilen kitaba göre yorumluyorlar.
    Cevapla
  • hamdi er 3 yıl önce Şikayet Et
    suudi devletini yönetenlerin soyu geçmişi müslüman değil. bununla ilgili belge ve kitap bulundurmanın cezası idam. soysuz kansız ahlaksız cani bir kabile devleti. lanet olsun.
    Cevapla
  • yorumcu 3 yıl önce Şikayet Et
    Âl-i İmrân 100) Ey iman edenler! Kendilerine kitap verilen Yahudi ve Hristiyanlardan herhangi bir gruba Allah’ın izin vermediği konularda itaat ederseniz, onların yaptığı gibi kitabı tahrif ederseniz imanınızdan sonra sizi kafirler olarak şirke ve küfre döndürürler. Kafirlere Allah’ın caiz kıldığı ziraat, savaş tekniği, ilmi buluşlar gibi konularda itaat caizdir. Allah’ın helal kıldığını haram kılan bir kafire bu konuda itaat etmek küfürdür. Eğer kafir haramı helal kılmıyorsa müslüman nefsine uyarak örneğin içki içer veya zina ederse haram işlemiş olur.
    Cevapla
  • Ilhomiddin 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın yetkili, Sizi Özbekistan'dan rahatsız edip, sitenizde yayınlanan bu makaleye atıfta bulunuyoruz. Bu makale özbekçeye çevirildikten sonra büyük bir rezonansa neden oldu. Okuyucular da bize bu bilgilerin doğru olup olmadığını soruyorlar. Sizden bu makalede yer alan kişileri ve bilgileri netleştirmenizi saygılarımızla rica ediyoruz. Saygılarla, "Tarjumon.uz" web sitesi grubu (alimov@mtrk.uz)
    Cevapla
  • Mehmetcik 4 yıl önce Şikayet Et
    Maneviyat bahçesinin domuzları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor