Son Dakika: Türkiye'den koronavirüs kararı! Hastalık Orta Doğu'ya sıçradı

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve yüzlerce insanı etkisi altına alan koronavirüs tehlikesi nedeniyle, Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Emin Önen'den son dakika açıklaması geldi. Önen yaptığı açıklamada, "Birkaç gün içinde 32 vatandaşımızı aileleriyle Çin'den tahliye edeceğiz." ifadelerini kullandı. Öte yandan, BAE'de bir ailenin fertlerinde koronavirüs tespit edildiği açıklandı.

GİRİŞ 29.01.2020 10:37 GÜNCELLEME 29.01.2020 11:33
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Çin'de virüs nedeniyle ölenlerin sayısının 106'ya ulaştığını söyleyen Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Emin Önen, "Vaka sayısı 6 bini geçti. 44 bin kişi karantinada. Vuhan bölgesinde özellikle karantina şartları uygulanıyor." dedi.

 

Türkiye'de bazı sosyal medya hesaplarında abartılı ve yanlış bilgiler olduğunu belirten Önen, "Tüm vatandaşlarımızla irtibat halindeyiz. Vuhan'da 32 vatandaşımız var. Resmi girişimlerimizi yaptık. 32 vatandaşımızı çıkarmak için girişimlerimize başladık." diye konuştu.

"SAĞLIK DURUMLARI İYİ"

 

Önen, yurda getirilecek vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğunun altını çizdi ve şöyle devam etti:

"Virüs tespit edilmedi. En kısa zamanda getireceğiz.  Çinli yetkililerle organize ediyoruz. Japonya vatandaşlarının bir kısmı ülkesine gönderildi. Ambulans uçak veya donanımlı uçakla Türkiye'ye getirilecek. Türkiye'ye getirilişlerinde belirli karantina şartları uygulanacak. Belirli prosedürler uygulanacak. Vatandaşlarımızla irtibat kuruyoruz. Bize yansıyan bilgimiz dahilinde olan bir Türk vatandaşında virüs yok."

VİRÜS KÖRFEZ'DE DE GÖRÜLDÜ

Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Çin'in Vuhan kentinden gelen bir ailenin fertlerinde yeni tip koronavirüsü tespit edildiği belirtildi. 

Açıklamada, söz konusu virüsü taşıdıkları tespit edilen kişilerin sağlık durumlarının stabil olduğu ve tıbbi gözetim altında tutuldukları aktarıldı.

BRITISH AIRWAYS BÜTÜN UÇUŞLARI DURDURDU

İngiliz havayolu şirketi British Airways, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Çin'e tüm uçuşlarını durdurma kararı aldı.

MALEZYA DA VATANDAŞLARINI TAHLİYE EDECEK

Malezya hükümeti, yeni tip koronavirüsün yayıldığı Çin'in Hubey eyaletinde yaşayan Malezyalıların tahliyesi için Çin hükümetiyle iletişim kurulacağını açıkladı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde ilk koronavirüs vakası kaydedildi

132 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 5 BİN 974 KİŞİ SALGINDAN ETKİLENDİ

Çin’de yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınında can kaybı 132’ye, salgından etkilenen kişi sayısı 5 bin 974’e yükseldi.

"Ülke Geneli Yeni Tip Koronavirüs Salgını Anlık Gelişmeler" platformunun verilerine göre, salgın Çin dışında; Tayland’da 14, Japonya’da 7, Singapur’da 5, ABD’de 5, Avustralya, Fransa, Almanya ve Güney Kore’de 4’er, Malezya’da 3, Vietnam’da 2, Nepal, Kanada, Kamboçya ve Sri Lanka’da 1’er kişide görüldü.

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi Dünya Sağlık Örgütü Direktörü Ghebreyesus ile görüşmesinde, "Bu salgını bir an önce yenme konusunda inancımız, özgüvenimiz tam, kaynaklarımız var." ifadelerini kullanmıştı.  

VİRÜS'ÜN GENOMU ÇÖZÜLDÜ, AŞI ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI

Çinli bilim insanlarının, yeni koronavirüsün genetik dizisi 10 Ocak’ta yayınlandığından bu yana sürdürdüğü hastalıkla ilgili çalışmaları olumlu sonuçlar vermeye başladı. Liferiver adlı şirketin ürettiği test kitleri, lisans alarak kullanıma sunuldu.

Liferiver şirketi tarafından geliştirilen test kiti, yeni virüsü ayırt etmek için üç geni tanımlama yoluna gidiyor. Şirket; laboratuvar testlerine göre, kitlerinin koronavirüsünü iki saatten az bir sürede yüzde 100 doğrulukla tespit edebileceğini iddia ediyor.

YORUMLAR 38
  • Serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    Genom'u Türkiyeye göndersinler cerrahpaşa halleder bu işi demek isterdim hemde göğsümü gere gere ama malesef bu konularda bilim adamlarımız çok geride biz daha çok savunma sanayinde iyiyiz.
    Cevapla
  • tcli 4 yıl önce Şikayet Et
    inşallah BAE yide yok ederde kimseye musallat olamazlar
    Cevapla
  • Cccc 4 yıl önce Şikayet Et
    Çinle olantum uçuslar iptal edilsin
    Cevapla
  • Alp 4 yıl önce Şikayet Et
    Bütün bu olanlara temel sebep, ilaç firmalarının dünyayı kontrol etme ve para hırsı, unutmamak lazım ki can verende günü gelince hesabını keser her yaradılmışın, gün gelir hesap döner ve şu anki güçleri terkeder bu para babalarını, gizledikleri hastalıkların ilaçlarının hesabı ağır olur, ah ları aştı çaresiz gibi görünen hastaların, günahtır, insanlar birbirinin kurdu olmuş bu ne hırs bu ne davası bu fani sınav dünyasında.
    Cevapla
  • Egeliden 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne çok çin mal ürün var piyasa da...Evet İhalar sihalar hassas elekronik cihazlar yapıyoruz ama elbette herşeyi devlet destekli aselsan,roketsan gibi kurumlarımızdan bekleyemeyiz.Telefona şarj cihazı,kulaklık arabaya küçük bir ses aparatı alıyorsun hepsin de made in P.R.C yazıyor..Çengelli iğne bile Çin malı...Birileri dert edinmeli çok kolay üretilebileciğimiz bu tip ürünleri Türk malı yapmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!