İran, ABD'ye yönelik misilleme saldırısı ile ilgili yeni bilgiler yayınlayacak

İran, Irak'da ABD askerlerinin konuşlu olduğu Ayn el-Esad üssüne yönelik füze saldırısına ilişkin yakında yeni bilgiler yayınlayacağını duyurdu.

İran, ABD'ye yönelik misilleme saldırısı ile ilgili yeni bilgiler yayınlayacak
İran, ABD'ye yönelik misilleme saldırısı ile ilgili yeni bilgiler yayınlayacak
GİRİŞ 07.02.2020 11:04 GÜNCELLEME 07.02.2020 11:04
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İran, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından Irak'ta öldürülmesi üzerine, Bağdat'ın 160 kilometre kadar batısında yer alan ABD'ye ait Ayn el-Esad hava üssü'ne balistik füze saldırısı gerçekleştirmişti.

Söz konusu operasyonla ilgili yaşanan son gelişmeye göre, ISNA Haber Ajansı'na konuşan Devrim Muhafız Birlikleri Havacılık ve Uzay Kuvvetleri Komutanı Amir Ali Hajizadeh, İran'ın Ayn el-Esad misillemesiyle ilgili olarak yeni bilgiler yayınlayacağını açıkladı.

Geçen ay gerçekleşen saldırıyla ilgili olarak Devrim Muhafızları tarafından yapılan açıklamada, "ABD güçlerine ev sahipliği yapan ülkelerden İran'a bir saldırı olursa yanıt vereceğiz. Askerlerinizin hayatını korumak istiyorsanız geri çağırın" ifadeleri yer almıştı.

İran tarafı, saldırıda 80 ABD'linin öldüğünü açıklarken, ABD'li yetkililer ise can kaybının yaşanmadığını, yaralanan 11 askerin tedavi altına alındığını belirtmişti.

YORUMLAR 5
  • efsane 4 yıl önce Şikayet Et
    ve cahil insanlar abdnin agziyla konusan zavallilar iran kanitlasa bile yine inanmiyacaklardir abd nin yalanlarina inanmak islerine geliyor cunku
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    çogu insan diyor lar di ve halen de diyor lar ki boş yerlere duş muş bilmem islalamiş ve abd kendi si izin ver di komplo teori uzerin den yorum lar yazilip çiziliyor du gazeteci ola haber ciler ola amcak abd once trump hiç hasar yok kayip hatta yarala nan lar bile yok dedi dunya inan di ney miş kayip olsa boyle şoyle olur du.ancak abd kendi si bile iki hafta sonra haber ci lere gazetecilere izin ver di ve bu fotograf lar yayin lan di ve once denil di ki abd 5 askerimiz kuçuk beyin trammasi geçrip ler sonra 15 ol du sonra 25 oldu dort hafta sonra 60 oldu ve son olarak pentagon 85 soyle di ve inanin halen de yalan diyor lar olen leri
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu iranin fuze gucunu yok etsenize......bos bos konusacaginize........
    Cevapla
  • mehmet = 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu yalanlara karnımız tok a.b.d vuracağını günahsız savunmasız ukranyaya ait sivil uçağını vurdu A.B.D üstü diye garibanların evlerini vurdu kendi söylediklerine kendisinin halkı bile inanmıyor
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    demekki hic biseyden anladigin yok efendi .!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…