Son dakika olarak duyuruldu! Suriye'de hayati gelişme! Türkiye, Rusya ve İran...

Reuters'da yer alan son dakika haberine göre; Türkiye, Rusya ve İran, İdlib'i görüşmek üzere Mart ayında başkent Tahran'da bir araya gelecek. Ajansa konuşan bir Türk yetkili ise, Türkiye ve Rusya'nın bölgedeki istikrarın sağlanması için, İdlib etrafında ortak devriyeyi, seçeneklerden biri olarak ele aldığını belirtti. Öte yandan Rusya'dan yeni bir açıklama yapıldı.

Son dakika olarak duyuruldu! Suriye'de hayati gelişme! Türkiye, Rusya ve İran...
Son dakika olarak duyuruldu! Suriye'de hayati gelişme! Türkiye, Rusya ve İran...
GİRİŞ 20.02.2020 14:54 GÜNCELLEME 20.02.2020 14:57
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

İngiliz haber ajansı Reuters'ın geçtiği son dakika haberine göre; gerginliğin arttığı Suriye'nin İdlib kenti için yeni bir gelişme yaşandı.

 

Ajans, Türkiye, Rusya ve İran'ın Tahran'da İdlib konulu bir görüşme gerçekleştireceğini duyurdu. Toplantının Mart ayında yapılacağı kaydedildi.

Ajansa konuşan bir Türk yetkili ise, başkent Tahran'daki görüşme öncesi Moskova'dan bir heyetin Ankara'ya geleceğini söyledi.

 

Türk yetkili, Türkiye ve Rusya'nın bölgedeki istikrarın sağlanması için, İdlib etrafında ortak devriyeyi, seçeneklerden biri olarak ele aldığını belirtti.

RUSYA'DAN YENİ AÇIKLAMA

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya, Türkiye ve İran liderleri arasında üçlü zirvesi yapılması için çalışma yürütüldüğünü ancak tarih üzerinde henüz mutabakat sağlanmadığını söyledi. Peskov, olası Erdoğan-Putin zirve için ise henüz somut bir tarihin konuşulmadığı kaydetti.

Erdoğan'ın restine Kremlin'den cevap! Rusya en kötü senaryoyu açıkladı

RUSYA'DAN CUMHURBAŞKANININ RESTİNE CEVAP GELMİŞTİ

Dün, AK Parti'nin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "İdlib'e operasyon an meselesi" çıkışında bulunmuş, Rusya'dan ise cevap gelmişti.

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Suriye Ordusuna karşı bir Türk askeri operasyonu olabilecek en kötü senaryodur. Ankara ile temaslarımızı sürdürmeyi planlıyoruz" denilmişti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, Türkiye ile Suriye konusu üzerine Moskova'da yapılan görüşmelerde anlaşmaya varılamadığını açıklamıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 61
  • VUSLAT 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ikiyüzlü oynuyor.Lakin Rusya kaybedecek.
    Cevapla
  • Üç bes 4 yıl önce Şikayet Et
    Su masaya oturdugunuz.adam yerine kodugunuz kisilere bakin.Avrupa ve Abd ye sirtimizi donmememiz lazim.Bu iran ve rusya kadar gaddar.insan hayatinin zerre oneminin olmadigi devlet bunlar.Israil ile dusmanlik edilmesibile stratejik hata.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya-İran gaddar da ABD-Almanya-Fransa-İsrail çok mu insanseverler, ülkemin çıkarı neyi gerektiriyorsa onu yapmamız gerek. Gerekirse Rusya ile anlaşırız, gerekirse ABD ile. Sonuç olarak ikisi de düşmandır ve bizim işimiz çıkar ilişkisi kurmaktır, tıpkı onların yaptığı gibi!
    Cevapla
  • İsoBaba 4 yıl önce Şikayet Et
    Napalım?? Köle mi olalım?? Kimseye düşmanlık edildiği yok. Türkiye'nin çıkarına ters bir durum varsa gereken tepki verilir. Veriliyor da...
    Cevapla
  • Hsn41 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'de Esad'ın destekçisi İran ve Rusya ise Suriye'den kaçanların Rusya ve İran'a yönlendirilmesi en doğru tercihtir açsınlar kapılarını o zaman sadece öldürmeyi biliyorlar
    Cevapla
  • isim 4 yıl önce Şikayet Et
    kov öldür ateşkes kov öldür ateşkes başkada bir şey değil
    Cevapla
  • neoturk 4 yıl önce Şikayet Et
    anlasmayin su iblislerle vurun su suriyeye bitsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!