Trump'ın elindeki koronavirüs haritasında bomba Türkiye detayı! İran'dan üç kötü haber daha

Çin'den dünyaya yayılan yeni tip koronavirüsten yeni haberler gelmeye devam ediyor. İran ve İtalya'ya virüsün bulaşmasıyla Avrupa ile Orta Doğu'da vaka ve ölü sayısı hızla arttı. İlk vakaların görüldüğü ülke sayısı artarken, İran'da ölü sayısı 26'ya çıktı. ABD'den ilginç bir vaka haberi gelirken, Trump'ın elinde tuttuğu ve Türkiye detayının olduğu harita olay oldu. İran'da ise önemli iki isim daha virüse yakalandı.

GİRİŞ 27.02.2020 16:44 GÜNCELLEME 27.02.2020 17:22
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

Çin'in Wuhan kentinde 2019'un son ayında ortaya çıkan coronavirüs (Covid-19) dünyaya yayılmaya devam ediyor. Virüs dolayısıyla dünya çapında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 801'e ulaşırken, vaka sayısı 82 bini aştı.

 

VİRÜS ORTA DOĞU'YA İRAN'DAN AVRUPA'YA İSE İTALYA'DAN YAYILIYOR

Virüsün görüldüğü ve hızla yayıldığı iki ülke ise İran ve İtalya... Virüsün bu iki ülkeye bulaşmasının ardından Orta Doğu ve Avrupa büyük bir tehdidin altına girdi.

 

Orta Doğu ülkelerinde görülen vakaların tamamı İran, Avrupa'da görülen vakaların büyük çoğunluğu İtalya kaynaklı olarak karşımıza çıkıyor.

VİRÜS CANLI TAKİP EKRANI

Gün içinde virüs ile ilgili yaşanacak tüm gelişmeleri bu haberimizden takip edebilirsiniz;

- İtalya'da ölü sayısı 14'e çıktı.

- Yunanistan ve İsrail, ülkede üçüncü koronavirüs vakasını açıkladı.

"TÜRKİYE ORTA DERECE HAZIRLIKLI"

- ABD Başkanı Donald Trump dün gece coronavirüsü ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Toplantı sırasında Washington'ın Covid-19 isimli virüse hazır olduğunu söyleyen Trump, bir harita üzerinden konuştu. Haritanın üzerinde, "2019'da bir hastalık/salgın olması durumunda en iyi müdahale edebilecek ve edemeyecek ülkeler" ifadesi yer alırken, haritada kırmızı renkte gösterilen bölgeler en hazırlıksız, açık sarı renkli ülke ve bölgeler ise en hazır ülkeler olarak gösteriliyor. Turuncu renkli olanlar ise "orta derecede hazır" olarak gösteriliyor. Trump'ın John's Hopkins Hastanesi'nin NTI ve EIU ile birlikte yaptığı araştırmayı kullandığı sunum sırasında yakından çekilen bir fotoğraf harita üzerinde Türkiye'nin de olduğunu gösteriyor. Trump'ın elinde tuttuğu haritada ABD, İngiltere ve Hollanda en hazır ülkeler olarak gösterilirken, Kuzey Kore, Somali ve Ekvador Ginesi en hazırlıksız ülkeler olarak göze çarpıyor. Trump'ın elinde tuttuğu ve sunumunu dayandırdığı haritada Türkiye de yer alıyor. Haritada Türkiye "orta derecede hazırlıklı" ülkeler arasında yer alıyor.

- Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Daire Başkanı Sergey Pogoroltsev, İtalya'da bir Ukrayna vatandaşının koronavirüsüne yakalandığını duyurdu.

BİR ÜLKEDEN DAHA AŞI AÇIKLAMASI

- Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, korona virüsüne karşı aşı geliştirme çalışmaları yürüttüklerini açıkladı. Korona virüsüne karşı Rus bilim insanlarının çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Golikova, "Elimizde virüsün örneği mevcut ve bir aşı bulunmasına yönelik çalışmaları sürdürüyoruz. Şu ana kadar 5 prototip geliştirmiş durumdayız" ifadelerini kullandı.

Daha önce Çin ve ABD aşıyı geliştirmeye yakın olduklarını duyurmuştu.

- Japonya'da koronavirüsü teşhisi konulan bir kişinin daha hayatını kaybetmesiyle, ülkedeki virüs kaynaklı ölümlerin sayısı 8'e yükseldi.

- İngiltere'de 2 kişiye daha korona virüsü teşhisi konulmasıyla toplam vaka sayısı 15'e yükseldi.

Masume İbtikar...

İRAN'DA İKİ ÖNEMLİ İSİM DAHA VİRÜSE YAKALANDI, CUMA NAMAZI YASAKLANDI

- İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar'ın yeni tip koronavirüse yakalandığı açıklandı. İran Meclisinin Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkanı ve Kum milletvekili Zolnuri, koronavirüs testinin pozitif olduğunu duyurdu. Daha önce de İran Sağlık Bakan Yardımcısının virüse yakalandığı açıklanmıştı. Arka arkaya ölüm haberlerinin gelmesinin ardından İran'da cuma namazının toplu olarak kılınması yasaklandı.

Zolnuri....

ABD'DE EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ VAKA

- ABD'nin Kaliforniya eyaletinde kaynağı belirlenemeyen bir yeni tip vaka tespit edildi. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, yakın dönemde yurt dışına seyahat etmemiş veya bilinen başka bir hastayla temasta bulunmamış kişide Kovid-19 görüldüğünü bildirdi. Merkezin açıklamasında, vakanın, hastalığın halk arasında kontrolsüz yayıldığının işareti olabileceği uyarısında bulunuldu. Hasta, ABD'de görülen 60'ncı yeni tip koronavirüs vakası oldu. Ülkede daha önce tespit edilen 59 Kovid-19 vakasında, hastaların tamamı yurt dışına seyahat etmiş veya yurt dışına seyahat edenlerle yakın temasta bulunmuş kişilerdi.

- Kuveyt'te enfekte sayısı 43'e yükseldi. Kuveyt Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, ülkedeki virüs vakaların yakından incelendiğini söylerken, salgının yayılmasını önlemek için, acil durum planlarının yürürlükte olduğunu kaydetti.

İRAN'DA ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

- İran'da virüs sebebiyle ölenlerin sayısının 26'ya, enfekte olan kişi sayısının ise 245'e yükseldiği açıklandı. İran, Çin dışında en çok ölümlü vakanın yaşandığı ülke durumunda...

"TÜRKİYE VİRÜSÜN KUŞATMASI ALTINDA"

- Komşumuz Gürcistan'da ilk koronavirüs vakası doğrulandı. Önce İran'da sonra Irak'ta dün ise Yunanistan'da vakaların görülmesiyle, Türkiye, virüsün kuşatması altına girmiş oldu.

VİRÜS 6 YENİ ÜLKEYE DAHA SIÇRADI

- Gürcistan, Norveç, Pakistan, Estonya, Romanya ve Kuzey Makedonya'da da ilk kez Covid-19 vakaları görüldüğü açıklandı.

ÜLKELERİN AÇIKLADIĞI RESMİ RAKAMLARA GÖRE VAKA SAYISI

- Güney Kore 1595, Japonya 894, İtalya 447, İran 139, Singapur 93, ABD 60, Tayland 40, Bahreyn 33, Kuveyt 26, Avustralya 23, Malezya 22, Almanya 21, Fransa 17, Vietnam 16, İngiltere 13, Birleşik Arap Emirlikleri 13, İspanya 12, Kanada 12, Irak 5, Rusya 5, Umman 4, Hindistan 3, Filipinler 3, Hırvatistan 3, İsrail 2, Avusturya 2, Pakistan 2, Lübnan 2, İsveç 2, Finlandiya 2, Cezayir 1, Nepal 1, Sri Lanka 1, Kamboçya 1, Belçika 1, İsviçre 1, Mısır 1, Afganistan 1, Yunanistan 1, Brezilya 1, Gürcistan 1, Kuzey Makedonya 1, Romanya 1, Norveç 1.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 114
  • Levrok 4 yıl önce Şikayet Et
    bu harita her seyi acikliyor. ABD dersini calismis ve virüs ü dünyaya yaymaya devam ediyor. Aklima söyle birseyde geldi. Düsünsenize, Virüs Türkiyeye ulasiyor ve yayiliyor. Sonra Askeri Darbe gerceklesiyor, Millet sokaga cikarmi cikmazmi ???? Lütfen bunu Devlet Bürolarina bildirin, bu konu hakkindada hazirliklar yapilsin.
    Cevapla
  • AKINCIbeyi 4 yıl önce Şikayet Et
    Çıkar. Bu millet çıkar hemşerim. Virüsten öleceğime vatanım için düşeyim der yine çıkar. Darbeye de geçit vermez. Sen içini ferah tut... Korkması gereken biz değiliz.
    Cevapla
  • Aga 4 yıl önce Şikayet Et
    Emin ol çıkarız
    Cevapla
  • Kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    Google aramadan şu cümleyi yazınca "abd de 2020 gripten ölenler" çıkanlara bakın : "Amerika Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı'na bağlı Amerika Hastalıkları önleme ve kontrol dairesi'nin verilerine göre grip salgını nedeniyle 1 Ekim 2019- 25 ocak 2020 tarihleri arasında 10 bin ile 25 bin kişi hayatını kaybetti. 180 bin ile 310 bin kişi hastanede tedavi gördü. 19 milyon ile 26 milyon kişi grip oldu." Peki bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ? Abd ye niye ambargo uygulanmıyor ? Neden gripten ölenler tek çindeymiş gibi bir algı oluşturuluyor ? Huwai olayından sonra bu.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu mevsimsel gripten ölenlerin verileri, verilen oranlar zaten öngörülen değerler ve artmaması için önlemler alınıyor. Sağlıklı insanlar gribi normal bir şekilde atlatıyorlar. Ayrıca aşı mevcut. Bu değerler tüm ülkeler için geçerli
    Cevapla
  • Neoturk 4 yıl önce Şikayet Et
    cünki Cin ortadan kalkmali, yeni Afrikayi oraya kaydirilmayi Planlayan Proje
    Cevapla
  • Baba 4 yıl önce Şikayet Et
    O yuzden mi az once Hollandaya korona virus geldi guldurme beni trump
    Cevapla
  • Kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    Trump şuan ülkesinde diğer grip tiplerinden ölenlerin sayısını açıklasında bir görelim hele. En az beş bin ölü var abd de. Bu da hiç iyi bir rakam değil.
    Cevapla
  • Öyle biri 4 yıl önce Şikayet Et
    Haklı Türkiye Orta hazirliklidir.. çünkü vurus kendini 27 gün gizliyor ve vücut sıcaklığı hemen olmayabilir hava alanları kamera ile taransa bile ileri tarih ateşlenecek insanlar var.. ayrıca sadece sınır değil sinir dışında kaçak göçmenler gelip gidiyor uçuşlar iptal diyor hava şirketlerine baktım oo uçuşlar virüslü ülkelere devam ediyor ..Allah yardımcımız olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar