Rusya ayaklandı! Binlerce kişi 'Putin istifa' sesleriyle sokakları inletiyor

34 askerimizin Rusya destekli Esed Rejimi tarafından şehit edilmesinin ardından dünyadan gelen tepki mesajlarıyla köşeye sıkışan Putin, ülke içinde de protesto edildi. Rusya'nın muhalefet lideri Boris Nemtsov'un 5. ölüm yıldönümünde binlerce kişi Moskova sokaklarında Putin karşıtı gösteriler yaptı.

Rusya ayaklandı! Binlerce kişi 'Putin istifa' sesleriyle sokakları inletiyor
Rusya ayaklandı! Binlerce kişi 'Putin istifa' sesleriyle sokakları inletiyor
GİRİŞ 29.02.2020 19:46 GÜNCELLEME 29.02.2020 19:46
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Rusya'nın en güçlü muhalefet lideri olarak anılırken 27 Şubat 2015 tarihinde Moskova'da vurularak öldürülen Boris Nemtsov'un 5'nci ölüm yıldönümünde Rusya muhalefeti sokaklara indi. Çeçen lider Ramazan Kadirov'un emriyle suikastin gerçekleştiğini savunan muhalefet suikastin her yıl dönümünde Moskova'da büyük gösteriler düzenlerken bu yılki gösterilere on binlerce kişi katıldı. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı yürüyüşe katılanlar suikastten sorumlu tuttukları Ramazan Kadirov aleyhinde sloganlar attı.

EN ÖNDE "PUTİN İSTİFA" PANKARTI TAŞINDI

Yürüyüş kortejlerinde Ukrayna bayrakları ve Avrupa Birliği bayrakları taşıyanlar dikkat çekerken Rusya'nın dış politikalarını eleştiren sloganlar da atıldı. En dikkat çeken sloganlar arsında Suriye'deki savaş karşıtı sloganlar oldu. Protestocular Rusya'nın Suriye politikalarını eleştiren sloganlarında, Rusya askerinin çekilmesine dair ifadeler ve dövizler kullandı. Yürüyüşte en önde ise "Putin İstifa" pankartı taşındı. Rus polisi eylemlerde şuana kadar herhangi bir çatışma ortamı oluşmadığını ve güvenlik tedbirleri içerisinde gösterilerin sürdüğünü açıklarken protesto yürüyüşüne katılımın 22 bin kişi olduğu duyuruldu.

ŞEHİTLERİMİZİN ARDINDAN PUTİN'E DÜNYADAN DA TEPKİ YAĞIYOR

Suriye'nin İdlib bölgesindeki peş peşe iki saldırıda34 askerimizin şehit edilmesi sonrası Rusya ve Esed Rejimi'ne dünyadan tepki yağıyor. Çok sayıda ülke Rusya ve Esed Rejimi'ne saldırıları durdurma ve ateşkes çağrısı yapıyor.

KREMLİN YAKINLARINDA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Kremlin Sarayı'na çok yakın bir noktada silahla vurularak öldürülen muhalefet liderinin ölümünün ardından Çeçen asıllı Zaur Dadayev suikastin faili olarak tutuklanmış ve suikastten 2 yıl sonra mahkemece suçlu bulunarak 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

YORUMLAR 17
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ruslara güvenilmeyeceği aşikar artık putinde gözden düştü
    Cevapla
  • Habibe 4 yıl önce Şikayet Et
    36 Tane şehidimiz in sorumlusu katil diktatör putindir. İnşallah suriye katil diktatör PUTİNE mezar olur
    Cevapla
  • BRS 4 yıl önce Şikayet Et
    Yapılan ankette açık ara vatandaşlarımız Rusyaya güvenmediklerini belirtmiş. Artık herkes gerçekleri görebiliyor.
    Cevapla
  • Cubbesız Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Gelsin gelsin turist gelsin, onlar geldikçe Rusya nüfus u Türk leşiyor bu hızla 20 sene sonra orası da Türk cumhuriyeti olacak merak etmeyin
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu putin bi inerse Rusya dünyaya açılacaktır. MİT halka bu bilinci örgütlemelidir. Böylelikle Rusya içi Halk ortalığı karıştıracak Ukrayna ayaklanacak Azerbaycan zaten diş biyeliyor rusya ermenistana zırhlı araç verdiği için. Çeçenler eli tetikte. İçten içe tek isteyen de aslında amerika ve avrupa. Avrupa polonya üzerinden Rus savaş uçaklarının sınır ihlalinden bezmiş durumda. Rusyanın düşürülen uçağındaki teknoloji abd nin eline geçti. Yani ruslar atarsa nükleer füze atom bombası atar onuda havada milyonlarca füzemiz olursa ard arda vurursak tehditleri kalmaz. Ama mükemmel hızlı radar ve füzemiz olmalıki rusya füzesi namludan çıkınca yerinde indirmek gerek.
    Cevapla
  • Ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Rus uçağının ne teknolojisini alacak ABD ? Adamlar F-22’yi yıllardır uçuruyor, F-35, F-16, F-15, F-14 ne yapsınlar Rus uçaklarını ? Araştırdıkları tek Rus uçağı var oda geçmişte F-15’i geliştirmek için kaçırmaya çalıştıkları MİG-29’lar. Şu an içinse SU-35 dışında bir Rus uçağı ABD uçakları için tehdit oluşturmuyor. ABD için artık asıl tehdit Çin. ABD Rusya’yı kuşatıyorum bahanesiyle asıl Avrupa’yı kuşatıyor Çin yüzünden. Putin’in bir Avrasya hedefi var ve bunu Türkiye ve İransız yapamaz bize 15 Temmuz’da bu yüzden destek verdi yoksa bizden sonra Sovyetleri nasıl parçaladılarsa Rusya’yı da öyle parçalayacaklardı ama bugün Putin Türkiye’yi karşısına alaraktan kendi ayağına sıkıyor
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    o dediklerin klavye ile yapılabilseydi YAPILIRDI...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi