Rus savaş uçakları İdlib'de sivilleri vurdu!

Rus savaş uçaklarının İdlib'in Fua beldesindeki yerleşim yerlerine saldırılarında ilk belirlemelere göre 9 sivil yaşamını yitirdi.

GİRİŞ 03.03.2020 07:44 GÜNCELLEME 03.03.2020 09:58
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Rus savaş uçakları, Hatay ilinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan İdlib ilinde gün boyu cephe hatları ve bazı sivil yerleşimlere saldırılar düzenledi. Bombardımanlarda Fua beldesindeki sivil yerleşimler de vuruldu.

 

 

Sivil Savunma kaynakları, Fua'da ilk belirlemelere göre 9 sivilin hayatını kaybettiğini, çok sayıda sivilin yaralandığını bildirdi.

Temmuz 2018'de rejim karşıtı silahlı gruplar ve askeri muhaliflerin kuşatmasındaki Fua ve Keferya beldelerindeki siviller tahliye edilmişti. Esed rejimi de bu tahliyelere karşılık Madaya, Zebadani ve Yermük Kampı bölgelerinde kuşatmada tuttuğu ya da alıkoyduğu binlerce sivilin İdlib'e geçişine izin vermişti. İdlib'e gelen sivillerden bir bölümü Fua beldesine yerleşmişti.

 

 

YORUMLAR 8
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Ruslara ve ABD'lilere iyi bir ders veremeden ölürsem gözlerim açık gidecek. Zalim oğlu zalimler. Al birini vur birine. Merhamet bu topraklardaki imanlı insanlarda vardır. Gerisi boş.
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    şimdi ne oluyor bu Rus ayısı.Sivillerle ne işi var keferenin .Salyalı dünya devletleri konuşun şimdi .En sonun da güzel Türkiye'min şartelleri bir atarsa! alim ALLAH ! ne Rusya tanır ne Amerika. Rejim vız gelir tris gider.
    Cevapla
  • tuncay 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim c.c Rus kuffarini kahru perişan eylesin. yeryüzünde küffar askeri bırakmasin.amin
    Cevapla
  • emir 4 yıl önce Şikayet Et
    rusyaya putine yakışmıyor esed gibi bir zalim için sivilleri katletmek. Yuh olsun rusyaya putine bu hataya devam ettikleri için. Allahtan korkuları yok demekki
    Cevapla
  • Bahadır 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim anlamadığım neden Türkiye sınırına geliyor bu Suriye vatandaşları Esed Rusya vuruyor bunlar bizim sınıra geliyor gidin iç merkez bölgelere o zaman kimse size bomba atamaz gidin esedin sarayının olduğu merkeze bence cahil aptal sandığımız Suriye halkı bilinçli olarak Türkiye’ye geliyorlar bence amaçları Türkiye’de çoğalıp Türkiye’yi işgal etmek toprak almak bütün ayarlarımızı bozdu bu Suriye halkı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı