İran lideri Hamaney: Koronavirüs diğer ülkelerde daha yaygın

İran lideri Ali Hamaney, ülkesinin yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) ilgili bilgileri şeffaf bir şekilde açıkladığını ancak hastalığın daha yaygın olduğu ülkelerin bunu gizlediğini savundu.

İran lideri Hamaney: Koronavirüs diğer ülkelerde daha yaygın
İran lideri Hamaney: Koronavirüs diğer ülkelerde daha yaygın
GİRİŞ 03.03.2020 21:39 GÜNCELLEME 04.03.2020 03:02
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İran'da Tabiat Haftası kapsamında ofisinin bahçesine fidan diken Hamaney, ardından yaptığı konuşmada koronavirüse ilişkin açıklamada bulundu. 

Koronavirüsün birçok ülkeye yayıldığına işaret eden Hamaney, "Yetkililerimiz ilk günden bu yana durumu şeffaf bir şekilde açıkladı ve halkı bilgilendirdi. Koronavirüs bazı ülkelerde daha şiddetli ve yaygın ama gizliyorlar." ifadelerini kullandı. 

Halka, koronavirüsün önlenmesi için yetkililerin uyarılarını dikkate almaları çağrısı yapan Hamaney, "Meseleyi basit göstermek istemiyorum fakat o kadar da büyütmeyelim. Bu konu ülkede çok uzun sürmeyecek ve sona erecektir. Bu o kadar büyük bir bela değildir, bundan daha büyüğü de olmuştur." değerlendirmesinde bulundu. Hamaney, koronavirüsle mücadele eden doktorlara, hemşirelere ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti. 

İRAN'DA 77 KİŞİ VİRÜS NEDENİYLE ÖLDÜ

İran'da Kovid-19 salgınında can kaybının 77'ye, vaka sayısının ise 2 bin 336'ya yükseldiği bildirilmişti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar ve 23 milletvekilinin de koronavirüse yakalandığı açıklanmıştı.

İran'ın önde gelen din adamlarından, eski Vatikan Büyükelçisi Hüccetülislam Hadi Hüsrevşahi ve Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Üyesi Muhammed Mirmuhammedi ise virüs nedeniyle hayatını kaybetmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Harun 4 yıl önce Şikayet Et
    Herkes başkalarını kendi gibi sanırmış. İran kendsi verileri sakladığı için diğerlerini de kendi gibi zannediyor. Anlaşılan
    Cevapla
  • Hakan E. 4 yıl önce Şikayet Et
    Virüs dilerim önce seni bulur melun şeytan müslüman katili münafık
    Cevapla
  • Suat 4 yıl önce Şikayet Et
    Hamaney israil veya abd uşağı ajanı geçmişini araştırın kesin bulunur
    Cevapla
  • BLAUBERG 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah size öyle bir bela versin ki ters dönersiniz inşallah İran.müslüman düşmanları.kafir dostu sizi.
    Cevapla
  • Ramazan 42 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal sana kardeşim.
    Cevapla
  • Almanya 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu virüs gelişmiş ülkelerde daha tehlikeli olabilir.. Bakmayın bu Avrupa'daki lüks yaşantılarına okadar temizler demek için çok düşünmem lazım... Hertarafta eğlence sarmaş dolaş çok.. virüs herhalde yerinde oturacak değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması